Párek
Číslo cechovní normy
2016-06-13-0068
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Zadavatel normy
Společnost
Český svaz zpracovatelů masa
Libušská 319
Praha 4 - Písnice, 142 00
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
- vepřové maso, hovězí maso, maso jiných živočišných druhů (použije se jedna z těchto základních surovin nebo jejich libovolná kombinace),
- obsah masa minimálně 65 % hmotnostních,
- obsah tuku maximálně 35 % hmotnostních
Přípustné složky
- voda;
- jedlá sůl (alternativně též jiné soli, např. KCl);
- dusitanová sůl;
- cukry;
- koření;
- extrakty z koření, cibule a česneku získané neselektivní extrakcí;
- kouřové aroma;
- tekutý kouř;
- bramborový škrob;
- zelenina (ochucující složky);
- složky ve formě potravin (např. sýr) a přídatné látky podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1333/2008 (s výjimkou zvýrazňovačů chuti a E 120).
Nepřípustné složky
Technologický postup
- v případě použití technologického obalu je povinné využít přírodní střevo,
- lze vyrábět bez technologického obalu
Nadstandardní parametry
- vysoký obsah masa,
- přírodní střevo (pokud je použit technologický obal),
- bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Rozhodčí metody
Senzorické požadavky
Vzhled
Vůně a chuť
Konzistence
Procesní stav
Schválený
Výrobky v této normě
Farmářské libové párky 1,5 - 2,5 kg
Farmářské párky skopové střívko
Miniberner se slaninou a sýrem 250 g
Miniberner se sýrem a slaninou Grill menu 250 g
Farmářské párky skopové střívko