Výrobky

Párky Gurmán

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-06-13-0068

Číslo výrobku

2016-06-13-0068/2051

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.

Společnost

Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika

Definice balení

EAN

2908910000005

Balení

Typ: vakuové balení, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

84 %

hovězí maso

5 %

pitná voda

jedlá sůl

bramborový škrob

dextróza

koření

kořenící látky a aroma koření

cukr

citrusová vláknina

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 450 - Difosforečnany

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)

E 415 - Xanthan

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

1289 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

28,4 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

10,8 g/100g

Sacharidy

1,3 g/100g

Z toho cukry

0,4 g/100g

Bílkoviny

12,3 g/100g

Sůl

2,3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je hladký, přípustná jsou drobná zrnka kolagenních částic i jemná pórovitost. Mohou být patrné částice použitého koření. Povrchový vzhled a barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Povrch je hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření či ochucujících složkách. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pevná, pružná. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý.

Nadstandardní parametry

Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa (89 %); Bez zvýrazňovačů chuti.

Technologický postup

Hovězí a vepřové maso + technologické přísady + šupinový led – kutrování – narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)zchlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění

Uživatel

Schváleno

16.6.2022 13:35:47

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Historie

Párky Gurmán (12.2.2020 13:08:25)