Výrobky

Slanipárky

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-06-13-0068

Číslo výrobku

2016-06-13-0068/1328

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný - uzený.

Společnost

VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika

Definice balení

EAN

8594024650072

Balení

Typ: baleno do potravinářské vícevrstvé fólie APET + PE do ochranné atmosféry, velikost: 210 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, vlastní prodejny

Složení

vepřové maso

85 %

pitná voda

jedlá sůl

směs koření

aroma

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

964 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch – zauzený do červenohněda, hladký, bez technologického znečištění, nožičky párků jsou stejnoměrně velké. Nákroj – barva růžovo-šedá, mozaika spojky a vložky, viditelné koření.

Vůně a chuť

Chuť a vůně – lahodná, na skusu křehká, přiměřeně slaná, mírně kořeněná, chuť po ohřátí šťavnatá, plná masová.

Konzistence

Konzistence – křehká, pružná, soudržná po ohřevu.

Nadstandardní parametry

Slanipárky obsahují vysoký obsah vepřového masa 85 %, které je původem z České republiky. Výrobek je naražen do přírodního skopového střeva. Párky jsou čistě jemné a naleznete v nich jasně srozumitelnou strukturu masa. Jejich chuť je kombinací jemnosti a příjemného koření. Produkt je zcela bez lepku, bez alergenů dle nařízení EU č. 1169/2011 příloha II. a výrobek je také bez zvýrazňovače chuti

Technologický postup

• Opracování vepřového masa, • pomletí masa na mlýnku, • překlopení masa do kutru, • přidání šupinkového ledu, soli, koření a aroma, • promíchání díla. Dále je surovina narážena do skopových střívek, nožičky párků jsou stejnoměrně velké. Výrobek je následně tepelně opracován působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu min. 10 minut. Po tepelném opracování se výrobek zchladí a balí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě, - benzo(a)pyren, - přítomnost lepku. Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Procesní stav

Zrušený

Obrázky