Premium Párek Extra
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-06-13-0068
Číslo výrobku
2016-06-13-0068/0848
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Párek obsahuje 80 % masa a 8 % sýra; surovina pro výrobu je vepřové libové maso a hovězí přední výrobní maso; k dílu se přidává vybraný typ sýru eidamského typu. Původ hlavní suroviny: ČR a EU.
Společnost
Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika
Definice balení
EAN
284445
Balení
Typ: jedlé přírodní skopové střívko, baleno v ochranné atmosféře, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
70 %
hovězí maso
10 %
pitná voda
sýr Eidam
8 %
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
cukr
koření
extrakty koření
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 300 - Kyselina askorbová
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1036 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
20 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
9,1 g/100g
Sacharidy
0,5 g/100g
Z toho cukry
0,5 g/100g
Bílkoviny
17 g/100g
Sůl
2,1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
výrobek úhledného tvaru, bez kouřových skvrn, bez vzduchových dutin. barva ne řezu masově růžová
Vůně a chuť
vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní; chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích vůní
Konzistence
tuhá, průžná
Nadstandardní parametry
Párek obsahuje 80 % masa a 8 % sýra, který dodává párku krémovitost a příjemné aroma. Surovinou pro výrobu je vepřové libové maso a hovězí přední výrobní maso. K dílu se přidává vybraný typ sýru eidamského typu.
Technologický postup
Hovězí a vepřová surovina+ přísady – šupinový led – kutrování – narážení – sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)
Uživatel
Schváleno
2.2.2024 10:22:49
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený