Výrobky

Premium Párek Extra

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-06-13-0068

Číslo výrobku

2016-06-13-0068/0848

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Párek obsahuje 80 % masa a 8 % sýra; surovina pro výrobu je vepřové libové maso a hovězí přední výrobní maso; k dílu se přidává vybraný typ sýru eidamského typu. Původ hlavní suroviny: ČR a EU.

Společnost

Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika

Definice balení

EAN

284445

Balení

Typ: jedlé přírodní skopové střívko, baleno v ochranné atmosféře, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

70 %

hovězí maso

10 %

pitná voda

sýr Eidam

8 %

dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný

cukr

koření

extrakty koření

Přídatné látky

E 451 - Trifosforečnany

E 300 - Kyselina askorbová

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1036 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

20 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

9,1 g/100g

Sacharidy

0,5 g/100g

Z toho cukry

0,5 g/100g

Bílkoviny

17 g/100g

Sůl

2,1 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

výrobek úhledného tvaru, bez kouřových skvrn, bez vzduchových dutin. barva ne řezu masově růžová

Vůně a chuť

vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní; chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích vůní

Konzistence

tuhá, průžná

Nadstandardní parametry

Párek obsahuje 80 % masa a 8 % sýra, který dodává párku krémovitost a příjemné aroma. Surovinou pro výrobu je vepřové libové maso a hovězí přední výrobní maso. K dílu se přidává vybraný typ sýru eidamského typu.

Technologický postup

Hovězí a vepřová surovina+ přísady – šupinový led – kutrování – narážení – sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)

Uživatel

Schváleno

2.2.2024 10:22:49

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Historie

Retro Párek Extra (16.3.2018 08:44:14)