STOPRO hovězí párky
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-06-13-0068
Číslo výrobku
2016-06-13-0068/2228
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Párek obsahuje 90 % hovězího masa, 2,5 % mořské soli a max. 10 % tuku.
Společnost
Kamil Bronec
Střížov 93
Chotěboř, 58301
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: vakuové balení, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
prodej ze dvora
Složení
vyzrálé bio hovězí maso
90 %
bio hovězí tuk
8 %
mořská sůl
2.5 %
bio koření
voda
Alergeny
Senzorické požadavky
Vzhled
Při nakrojení znatelné struktury masa do 6 mm.
Vůně a chuť
Příjemná vůně po lehkém, světlém bukovém kouři. Lehce slaná a kořeněná vyvážená chuť.
Konzistence
tuhá, průžná
Nadstandardní parametry
• Párky obsahují jenom kvalitní vyzrálé bio hovězí maso; • Nejsou použity konzervanty;
- Přírodní skopové střevo kalibr 22-24 mm.
Technologický postup
- opracování vyzrálého bio hovězího masa;
- hrubé pomletí masa na mlýnku;
- překlopení masa do kutru;
- přidání ledové vody, mořské soli, bio koření;
- promíchání díla.
- Dále je surovina narážena do skopových střívek, nožičky párků jsou téměř stejné. Výrobek je následně tepelně osušen, zauzen na bukovém dřeve a poté dovařen teplou párou na 70 stupňů. Po tepelném opracování se výrobek zchladí a zabalí do vákua.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah soli max. 2,5 %;
Procesní stav
Zrušený