Výrobky

Eso párky

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-06-13-0068

Číslo výrobku

2016-06-13-0068/2044

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.

Společnost

Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o., Růžová 225, 59501 Velká Bíteš

Definice balení

EAN

2916740000003

Balení

Typ: vakuové balení, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

78 %

hovězí maso

5 %

extrakty koření

pitná voda

vepřové sádlo

jedlá sůl

bramborový škrob

koření

dextróza

cukr

chuťové látky

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 451 - Trifosforečnany

E 330 - Kyselina citrónová

Energetická hodnota výrobku

1504 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

35,6 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

14,1 g/100g

Sacharidy

0,1 g/100g

Z toho cukry

0,0 g/100g

Bílkoviny

10,9 g/100g

Sůl

2 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je hladký, přípustná jsou drobná zrnka kolagenních částic i jemná pórovitost. Mohou být patrné částice použitého koření. Povrchový vzhled a barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Povrch je hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření či ochucujících složkách. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pevná, pružná. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý.

Nadstandardní parametry

. Bez lepku Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa (83 %); Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovinných přísad; Skopové střevo.

Technologický postup

Hovězí a vepřové maso + technologické přísady + šupinový led – kutrování – narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)zchlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění

Uživatel

Schváleno

29.4.2024 17:28:31

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Eso párky (10.2.2020 13:16:14)