Eso párky
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-06-13-0068
Číslo výrobku
2016-06-13-0068/2044
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.
Společnost
Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o., Růžová 225, 59501 Velká Bíteš
Definice balení
EAN
2916740000003
Balení
Typ: vakuové balení, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
78 %
hovězí maso
5 %
extrakty koření
pitná voda
vepřové sádlo
jedlá sůl
bramborový škrob
koření
dextróza
cukr
chuťové látky
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 330 - Kyselina citrónová
Energetická hodnota výrobku
1504 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
35,6 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
14,1 g/100g
Sacharidy
0,1 g/100g
Z toho cukry
0,0 g/100g
Bílkoviny
10,9 g/100g
Sůl
2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je hladký, přípustná jsou drobná zrnka kolagenních částic i jemná pórovitost. Mohou být patrné částice použitého koření. Povrchový vzhled a barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Povrch je hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn.
Vůně a chuť
Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření či ochucujících složkách. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.
Konzistence
pevná, pružná. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý.
Nadstandardní parametry
. Bez lepku Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa (83 %); Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovinných přísad; Skopové střevo.
Technologický postup
Hovězí a vepřové maso + technologické přísady + šupinový led – kutrování – narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)zchlazení, balení
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění
Uživatel
Schváleno
29.4.2024 17:28:31
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený