Výrobky

Alpský párek se sýrem

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-06-13-0068

Číslo výrobku

2016-06-13-0068/0808

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Společnost

Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
Lom, 435 11
Česká republika

Definice balení

EAN

280033

Balení

Typ: vakuovaný sáček, velikost: 2 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

57 %

hovězí maso

10 %

dextróza

sýr Eidam (30 % tvs.)

10 %

jedlá sůl

pitná voda

koření

glukóza

hroznový cukr

aroma

živočišná bílkovina

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 450 - Difosforečnany

E 451 - Trifosforečnany

E 452 - Polyfosforečnany

E331

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

Alergeny

10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní

Energetická hodnota výrobku

1431 1

Senzorické požadavky

Vzhled

Nákroj a vzhled – na řezu je vychlazený výrobek tmavěji růžové barvy po mase,částice použitého koření patrny,nepravidelná mozaika zrn o velikosti do 5 mm

Vůně a chuť

chuť přiměřené slaná,výraznější po použití sýra

Konzistence

pružná,soudržná; po ohřátí výrobek na skusu křehký,šťavnatý

Technologický postup

VL II. + Vvbk přetočíme přes desku č. 20,HPV přes desku č. 5. Vše vložíme do kutru, přidáme koření + led a vše řádně promícháme a necháme zaležet 12 hodin. Po 12 hodinách vše přetočíme přes desku č. 5 mm. Plníme do připravených střev a tepelně opracujeme na teplotu jádra 70°C po dobu 10 minut. Po tepelném opracování zchladíme sprchováním na teplotu max. 25°C a dochladíme na teplotu + 5°C. Poté balíme do ochranné atmosféry a expedujeme. U tohoto výrobku je zvláště dbáno na výběr kvalitní suroviny. Směs koření je vyvinuta jen pro tento druh výrobku a vybraný sýr mu dodává zvláštní jemnou chuť.

Procesní stav

Zrušený