Alpský párek se sýrem
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-06-13-0068
Číslo výrobku
2016-06-13-0068/0808
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Společnost
Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
Lom, 435 11
Česká republika
Definice balení
EAN
280033
Balení
Typ: vakuovaný sáček, velikost: 2 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
57 %
hovězí maso
10 %
dextróza
sýr Eidam (30 % tvs.)
10 %
jedlá sůl
pitná voda
koření
glukóza
hroznový cukr
aroma
živočišná bílkovina
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 452 - Polyfosforečnany
E331
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
1431 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Nákroj a vzhled – na řezu je vychlazený výrobek tmavěji růžové barvy po mase,částice použitého koření patrny,nepravidelná mozaika zrn o velikosti do 5 mm
Vůně a chuť
chuť přiměřené slaná,výraznější po použití sýra
Konzistence
pružná,soudržná; po ohřátí výrobek na skusu křehký,šťavnatý
Technologický postup
VL II. + Vvbk přetočíme přes desku č. 20,HPV přes desku č. 5. Vše vložíme do kutru, přidáme koření + led a vše řádně promícháme a necháme zaležet 12 hodin. Po 12 hodinách vše přetočíme přes desku č. 5 mm. Plníme do připravených střev a tepelně opracujeme na teplotu jádra 70°C po dobu 10 minut. Po tepelném opracování zchladíme sprchováním na teplotu max. 25°C a dochladíme na teplotu + 5°C. Poté balíme do ochranné atmosféry a expedujeme. U tohoto výrobku je zvláště dbáno na výběr kvalitní suroviny. Směs koření je vyvinuta jen pro tento druh výrobku a vybraný sýr mu dodává zvláštní jemnou chuť.
Procesní stav
Zrušený