Výrobky

Párky pro děti

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-06-13-0068

Číslo výrobku

2016-06-13-0068/2045

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.

Společnost

Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. Růžová 225, Velká Bíteš

Definice balení

EAN

2911060000009

Balení

Typ: vakuové balení, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

75 %

hovězí maso

5 %

pitná voda

bramborový škrob

jedlá sůl

koření

cukr

dextróza

extrakty koření

česnek

cibule

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 451 - Trifosforečnany

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

Energetická hodnota výrobku

1169 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

25,4 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

10 g/100g

Sacharidy

1,9 g/100g

Z toho cukry

0,2 g/100g

Bílkoviny

11,4 g/100g

Sůl

2 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je hladký, přípustná jsou drobná zrnka kolagenních částic i jemná pórovitost. Mohou být patrné částice použitého koření. Povrchový vzhled a barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Povrch je hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření či ochucujících složkách. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pevná, pružná. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý.

Nadstandardní parametry

. Bez lepku Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa (80 %); Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovinných přísad; Loupaí střevo.

Technologický postup

Hovězí a vepřové maso + technologické přísady + šupinový led – kutrování – narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)zchlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění

Uživatel

Schváleno

31.7.2024 14:22:44

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Dětská chuťovka

Procesní stav

Schválený

Historie

Párky pro děti (22.4.2024 09:16:05)

Párky pro děti (16.6.2022 13:15:37)

Párky pro děti (10.2.2020 14:12:08)