Výrobky

MÁK MLETÝ

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-10-23-0455

Číslo výrobku

2019-10-23-0455/1829

Zařazení dle legislativy

Škrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich

Charakteristika výrobku

Ležatý sáček (C/PE) s pevnými sváry.

Vyrobeno pouze z českého modrého máku podle ČCN 2019-01-14-0415

Společnost

Podravka-Lagris, a.s.
Dolní Lhota 39
Dolní Lhota, 76323

Definice balení

EAN

8595686700990

Balení

Typ: ležatý sáček, baleno v ochranné atmosféře, velikost: 200 g

Způsob distribuce výrobku

balen do distribučního balení (PAP karton) po 20 kusech

Složení

mletý mák modrý (Papaver somniferum L.) - termostabilizovaný

100 %

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

1940 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

30 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

3,5 g/100g

Sacharidy

17 g/100g

Z toho cukry

3,0 g/100g

Bílkoviny

22 g/100g

Sůl

0,02 g/100g

Vláknina (g/100g)

18 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

·   Barva tmavá až tmavě modrá.

Vůně a chuť

    Chuť typická pro modrý mák, sladká.

·     Vůně výrazná, typická pro modrý mák.

·     Bez cizích pachů, známek kyselosti, žluknutí nebo hořkosti.

Konzistence

Sypká konzistence, bez hrudek.

Nadstandardní parametry

Baleno v ochranné atmosféře dusíku.

Technologický postup

1. Čištění suroviny přes sítový třídič.

2. Termostabilizace

3. Mletí

4. Balení do ochranné atmosféry dusíku

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vlhkost nejvýše 8% hmotnosti

Salmonella = 0  (cfu/50g)

Listeria monocytogenes  max. 100 (cfu/g)

 

Uživatel

Schváleno

7.2.2022 06:51:01

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Obrázky