Výrobky

Jihočeské tradiční pomazánkové šunka 1 kg

Číslo cechovní normy

2017-07-18-0308

Číslo výrobku

2017-07-18-0308/0756

Charakteristika výrobku

Tradiční pomazánkové se šunkou se vyrábí ze zakysané smetany obohacené sušeným  mlékem ( sušeným podmáslím ),bramborovým škrobem, ochucené šunkou.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8593803442471

Balení

Typ: plastový kbelík s víkem, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

smetana

sušené mléko

sušené podmáslí

šunka nejvyšší jakosti

5 %

bramborový škrob

jedlá sůl

smetanová kultura

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1303 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

31 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

20 g/100g

Sacharidy

5,2 g/100g

Z toho cukry

4,4 g/100g

Bílkoviny

4 g/100g

Sůl

0,8 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Přirozená, nažloutlá s viditelnými kousky šunky.

Vůně a chuť

Čistě nakyslá, smetanová, po šunce.

Konzistence

Stejnorodá, roztíratelná, mírně puštěná syrovátka není na závadu.

Nadstandardní parametry

Unikátní technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodní fáze do mléčného tuku, což znamená zmáselnění smetany; - neobsahuje konzervanty, želatinu, emulgátory na rozdíl od jiných mléčných, směsných a tukových výrobků se srovnatelně nízkým tukem; - mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou.

Technologický postup

Příprava směsi smetany a sušených surovin ( pasterace, homogenizace) → přídavek smetanové kultury→ fermentace → přídavek škrobu, soli a ochucující složky → termizace → homogenizace → plnění do obalů → vychlazení → skladování před expedicí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku min. 31 %.

Uživatel

Schváleno

9.2.2022 13:30:57

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Zrušený