Jihočeské tradiční pomazánkové šunka 1 kg
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-07-18-0308
Číslo výrobku
2017-07-18-0308/0756
Charakteristika výrobku
Tradiční pomazánkové se šunkou se vyrábí ze zakysané smetany obohacené sušeným mlékem ( sušeným podmáslím ),bramborovým škrobem, ochucené šunkou.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803442471
Balení
Typ: plastový kbelík s víkem, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
smetana
sušené mléko
sušené podmáslí
šunka nejvyšší jakosti
5 %
bramborový škrob
jedlá sůl
smetanová kultura
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1303 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
31 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
20 g/100g
Sacharidy
5,2 g/100g
Z toho cukry
4,4 g/100g
Bílkoviny
4 g/100g
Sůl
0,8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Přirozená, nažloutlá s viditelnými kousky šunky.
Vůně a chuť
Čistě nakyslá, smetanová, po šunce.
Konzistence
Stejnorodá, roztíratelná, mírně puštěná syrovátka není na závadu.
Nadstandardní parametry
Unikátní technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodní fáze do mléčného tuku, což znamená zmáselnění smetany; - neobsahuje konzervanty, želatinu, emulgátory na rozdíl od jiných mléčných, směsných a tukových výrobků se srovnatelně nízkým tukem; - mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou.
Technologický postup
Příprava směsi smetany a sušených surovin ( pasterace, homogenizace) → přídavek smetanové kultury→ fermentace → přídavek škrobu, soli a ochucující složky → termizace → homogenizace → plnění do obalů → vychlazení → skladování před expedicí.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku min. 31 %.
Uživatel
Schváleno
9.2.2022 13:30:57
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Zrušený