Jihočeský Eidam uzený 44 % - výkroj cca 1,5 kg
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2022-07-13-0538
Číslo výrobku
2015-12-22-0020/0530
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - polotvrdý
Charakteristika výrobku
Polotvrdý zrající polotučný sýr.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
291653
Balení
Typ: Plastový sáček, velikost: 2 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1441 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
26 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
17 g/100g
Sacharidy
1,2 g/100g
Z toho cukry
1,2 g/100g
Bílkoviny
27 g/100g
Sůl
1,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch sýra: barva po uzení, případná struktura po síťce či sítu.
Barva sýra na řezu: smetanově až sýrově žlutá.
Vůně a chuť
Čistá, mléčná, jemně nakyslá, výrazná po uzení, bez cizích pachů.
Konzistence
Celistvá, pružná, připouští se menší počet ok, bez trhlinek.
Nadstandardní parametry
Surovina odpovídá cechovní normě " Sýr eidamského typu". Sýr musí projít procesem uzení na bázi nedokonalého spalování dřeva, nesmí obsahovat kouřové aroma, obsah PAH: 1,0 µg/kg pro benzo[a]pyren a 10,0 µg/kg pro sumu benzo[a]pyrenu, benzo[a]anthracenu, benzo[b]fluoranthenu a chrysenu.
Technologický postup
1. standardizace mléka; 2. zpracování sýřeniny; 3. napouštění sýrového zrna do forem; 4.lisování; 5. solení; 6. zrání; 7. uzení; 8. plátkování; 9. balení a expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Tuk v sušině 44 %
Obsah laktózy<0,05 g/100g
Vápník 1017mg (127 % referenční hodnoty příjmu)
Uživatel
Schváleno
16.3.2022 14:36:49
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Zrušený
Historie
Jihočeský Eidam uzený 44 % - výkroj cca 1,5 kg (6.7.2017 08:24:41)