Výrobky

Boni active s bifidokulurou - vanilkový jogurt s bifidokulturou

Číslo cechovní normy

2017-07-18-0307

Číslo výrobku

2017-07-18-0307/0652

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - kysaný mléčný výrobek s bifido kulturou

Charakteristika výrobku

vanilkový jogurt s bifidokulturou

Společnost

OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika

Definice balení

EAN

8593807666729

Balení

Typ: PP kelímek, hliníkové víčko, velikost: 130 g

Způsob distribuce výrobku

obchodní řetězec Penny

Složení

mléko

90 %

ochucující složka

10 %

mléčná bílkovina

jogurtová a bifidokultura

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

283 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

2,4 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

1,4 g/100g

Sacharidy

6,9 g/100g

Z toho cukry

6,6 g/100g

Bílkoviny

4,5 g/100g

Sůl

0,12 g/100g

vitamin D

0,75 ug/100g g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

přirozená , krémová 

Vůně a chuť

čistá, vanilková, jemně nakyslá

Konzistence

krémovitá 

Nadstandardní parametry

surovina odpovídá ČCN 2016-02-2-0099- jogurt bílý zrající v tanku

pro ochucení byl použit extrakt a prášek z bourbonské vanilky

Technologický postup

Příprava mléčné směsi

Pasterace

Vychlazení na teplotu fermentace

Přídavek jogurtové a bifido kultury

Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách

Naplnění do spotřebitelského obalu

Vychlazení skladování v chladu před expedicí

 

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

tuk: 2,4 %

pH: méně než 4,5

 

Enterobacteriaceae: max. 100/g

Plísně: max. 10/g

Kvasinky: max. 100/g

Jogurtová mikroflora: min. 107 /g

Bifidobacterium : min. 106  /g

Listeria monocytogenes: max. 100/g

 

Uživatel

Schváleno

10.3.2022 11:38:07

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený