Boni active s bifidokulurou - vanilkový jogurt s bifidokulturou
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-07-18-0307
Číslo výrobku
2017-07-18-0307/0652
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - kysaný mléčný výrobek s bifido kulturou
Charakteristika výrobku
vanilkový jogurt s bifidokulturou
Společnost
OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika
Definice balení
EAN
8593807666729
Balení
Typ: PP kelímek, hliníkové víčko, velikost: 130 g
Způsob distribuce výrobku
obchodní řetězec Penny
Složení
mléko
90 %
ochucující složka
10 %
mléčná bílkovina
jogurtová a bifidokultura
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
283 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
2,4 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
1,4 g/100g
Sacharidy
6,9 g/100g
Z toho cukry
6,6 g/100g
Bílkoviny
4,5 g/100g
Sůl
0,12 g/100g
vitamin D
0,75 ug/100g g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
přirozená , krémová
Vůně a chuť
čistá, vanilková, jemně nakyslá
Konzistence
krémovitá
Nadstandardní parametry
surovina odpovídá ČCN 2016-02-2-0099- jogurt bílý zrající v tanku
pro ochucení byl použit extrakt a prášek z bourbonské vanilky
Technologický postup
Příprava mléčné směsi
Pasterace
Vychlazení na teplotu fermentace
Přídavek jogurtové a bifido kultury
Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách
Naplnění do spotřebitelského obalu
Vychlazení skladování v chladu před expedicí
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
tuk: 2,4 %
pH: méně než 4,5
Enterobacteriaceae: max. 100/g
Plísně: max. 10/g
Kvasinky: max. 100/g
Jogurtová mikroflora: min. 107 /g
Bifidobacterium : min. 106 /g
Listeria monocytogenes: max. 100/g
Uživatel
Schváleno
10.3.2022 11:38:07
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený