Výrobky

LOVECKÝ SALÁM FARMÁŘSKÝ krájený 75g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-29-0164

Číslo výrobku

2016-03-29-0164/1359

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Společnost

PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika

Definice balení

EAN

8592337330834

Balení

Typ: baleno v ochranné atmosféře, velikost: 75 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

hovězí maso

vepřové sádlo

jedlá sůl

dextróza

koření

aroma

extrakty koření

startovací kultura

Přídatné látky

E 300 - Kyselina L-askorbová

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

E 250 - Dusitan sodný

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

2051 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

47 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

17 g/100g

Sacharidy

1,0 g/100g

Z toho cukry

0,8 g/100g

Bílkoviny

23 g/100g

Sůl

3,4 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý, hladký, barva řezu je růžově-červená, bez shluku tukových nebo libových částic, připouští se ojedinělý výskyt drobných vzduchových dutinek, Povrchový vzhled povrch suchý, podélně mírně vrásčitý, barvy tmavě červenohnědé.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná. Vůně je příjemná, aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři.

Konzistence

Konzistence pružná až tuhá.

Nadstandardní parametry

 použití hovězího masa, • nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,5; • bez zvýrazňovačů chuti a bílkovinných přísad • aktivita vody (aw) 0,92.

Technologický postup

příprava suroviny, mělnění, kutrování, míchání, narážení, formování, zakouření, sušení, balení, etiketování

Uživatel

Schváleno

20.4.2022 08:15:58

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený