LOVECKÝ SALÁM FARMÁŘSKÝ krájený 75g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-29-0164
Číslo výrobku
2016-03-29-0164/1359
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Společnost
PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika
Definice balení
EAN
8592337330834
Balení
Typ: baleno v ochranné atmosféře, velikost: 75 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
hovězí maso
vepřové sádlo
jedlá sůl
dextróza
koření
aroma
extrakty koření
startovací kultura
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 250 - Dusitan sodný
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
2051 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
47 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
17 g/100g
Sacharidy
1,0 g/100g
Z toho cukry
0,8 g/100g
Bílkoviny
23 g/100g
Sůl
3,4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý, hladký, barva řezu je růžově-červená, bez shluku tukových nebo libových částic, připouští se ojedinělý výskyt drobných vzduchových dutinek, Povrchový vzhled povrch suchý, podélně mírně vrásčitý, barvy tmavě červenohnědé.
Vůně a chuť
Chuť mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná. Vůně je příjemná, aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři.
Konzistence
Konzistence pružná až tuhá.
Nadstandardní parametry
použití hovězího masa, • nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,5; • bez zvýrazňovačů chuti a bílkovinných přísad • aktivita vody (aw) 0,92.
Technologický postup
příprava suroviny, mělnění, kutrování, míchání, narážení, formování, zakouření, sušení, balení, etiketování
Uživatel
Schváleno
20.4.2022 08:15:58
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený