Jihočeský Eidam 30 % - plátky 100g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0019
Číslo výrobku
2015-12-22-0019/0527
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - polotvrdý
Charakteristika výrobku
Polotvrdý sýr s nízkým obsahem laktózy <0,05%
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803326252
Balení
Typ: Plastová vanička, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1105 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
16 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
10,5 g/100g
Sacharidy
1,2 g/100g
Z toho cukry
1,2 g/100g
Bílkoviny
29 g/100g
Sůl
1,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva: na řezu smetanově až sýrově žlutá
Vůně a chuť
čistá, mléčná, jemně nakyslá, bez cizích příchutí a pachů
Konzistence
celistvá, pružná, připouští se menší počet ok bez trhlinek
Nadstandardní parametry
Vyrobeno v ČR
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě "Syrové kravské mléko"
Sýr neobsahuje žádné přídatné látky
Sýr odpovídá definici " česká potravina"
Technologický postup
1.standardizace mléka a sýření, 2.zpracování a praní sýřeniny na výrobníku 3.napouštění sýrového zrna do forem 4.lisování 5.solení 6.zrání 7. plátkování 8.balení
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Tuk v sušine min. 30 %
Obsah laktózy < 0,05 %
Obsah vápníku 1100 mg/100 g ( 137 % referenční hodnoty příjmu)
Uživatel
Schváleno
4.5.2022 08:16:54
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
05.04.2017
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Zrušený