Výrobky

KORBÁČKY NEUZENÉ 55g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-06-20-0439

Číslo výrobku

2019-06-20-0439/1081

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - pařený

Charakteristika výrobku

KORBÁČEK NEUZENÝ - je pařený sýr ve tvaru spleteného copánku. 

Společnost

KORA produkt, s.r.o.
Dobrá 862
Dobrá, 73951

Definice balení

EAN

20105600

Balení

Typ: Vakuové balení, velikost: 55 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

sýr (kravské mléko)

jedlá sůl

sýrařské kultury

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

983 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

13,1 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

6,8 g/100g

Sacharidy

2,2 g/100g

Z toho cukry

<0,3 g/100g

Bílkoviny

27,1 g/100g

Sůl

3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

KORBÁČEK NEUZENÝ má bílou barvu. 

Vůně a chuť

Chuť je mléčná, lahodná sýrová, slaná, s typicky charakteristickým aroma. 

Konzistence

Jednotlivé nitě – mají oddělující se vlákna s pružnou až pevnější, avšak ne tvrdou konzistencí. Zráním pružnost klesá. Díky své vláknité struktuře s dobře se oddělujícími vlákny je výrobek velmi pevný v tahu.

Nadstandardní parametry

Charakteristické senzorické vlastnosti jsou dány vytvořenou vláknitou strukturou vytažených nití z pařeného sýrového těsta a specifickým tvarem sýra „KORBÁČEK", který vzniká po zapletení jednotlivých nití.

Technologický postup

Vyrábí se z polotvrdého sýru, který se paří v horké vodě a poté se vytahuje do tvaru nití. Ty se následně ponoří do nasyceného solného roztoku. Po "nasolení" jsou nitě splétány do "copánků". Výrobky jsou baleny ve vakuu do k tomu určené fólie a jsou vkládány do papírového kartonu.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah sušiny min 46%. Obsah tuku v sušině min. 25%

Uživatel

Schváleno

29.4.2022 18:29:02

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Historie

KORBÁČKY NEUZENÉ 55g (3.9.2021 09:27:48)

KORBÁČKY NEUZENÉ 55g (17.8.2021 07:20:25)