Sýrové nitě neuzené Náš kraj XXL
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-06-20-0439
Číslo výrobku
2019-06-20-0439/2612
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Mléčný výrobek obohacený přídavkem mléčné kultury
Charakteristika výrobku
Pařený bílý sýr.
Společnost
Laksyma, a.s.
Husitská 244
Nedakonice, 68738
Definice balení
EAN
4056489065258
Balení
Typ: Baleno v ochranné atmosféře, velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
Alimpex Food a.s.
Složení
mléko
96,86 %
jedlá sůl
2,2 %
mlékárenská kultura
0,91 %
mikrobiální syřidlo
0,01 %
chlorid vápenatý
0,01 %
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1109 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
19 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
10,5 g/100g
Sacharidy
1,9 g/100g
Z toho cukry
1,9 g/100g
Bílkoviny
22 g/100g
Sůl
2,20 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
stejnorodý
Vůně a chuť
mléčná
Konzistence
hladká s vláknitou strukturou
Nadstandardní parametry
Výrobek je vyráběn tradičním postupem. Mléko projde technologickým procesem, kdy z něho vznikne sýřenina. Tato sýřenina prochází pařící linkou, kde získává typickou konzistenci a poté se sýrové těsto vkládá do stroje na výrobu sýrových nití. Po vychlazení se nitě nasolí a tím se dotvoří typická a nezaměnitelná chuť. Nasolené nitě se kalibrují na požadovanou hmotnost.
Technologický postup
Prokysaná sýřenina se vkládá do šnekového mlýnku pařícího stroje do níž je přiváděna pára. Napařená surovina je zpracovávána hnětacími šneky stroje při teplotě paření 75-95°C. Po napaření a dostatečném rozhnětení je z pařícího stroje sýrová hmota vypuštěna přes temperované nohavice na formovací válce. Dlouhé provazce nití jsou nataženy a pomocí pásového dopravníku postupují chladící lázní k sekacímu noži. Zde jsou dle zvolené délky zkráceny. Vychlazené sýry se vkládají do solné lázně o teplotě
18-25°C a 16-21 Be´, kde se nitě nasolují 1,5- 2 minuty. Odkapané sýry se kalibrují na požadovanou hmotnost a balí na balícím stroji do ochranné atmosféry.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku 19g
Obsah NaCl 2,2g
Listerie monocytogenes - negativní v 25g
Dle platné legislativy
Uživatel
Schváleno
4.5.2022 08:10:08
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený