Rybí pomazánka
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2021-08-17-0523
Číslo výrobku
2021-08-17-0523/2614
Zařazení dle legislativy
Lahůdkářské výrobky - Pomazánky, krémy - majonézové
Charakteristika výrobku
Lahůdkářský výrobek obsahující uzenou makrelu, uzeného sledě a zeleninu s majonézovým základem
Společnost
DELIMAX a.s.
Bratislavská 1647/3
Hodonín, 69501
Česká republika
Definice balení
EAN
8592784901809
Balení
Typ: plastová vanička, velikost: 135 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
uzená makrela obecná 40% [(Makrela obecná - Scomber scombrus – jedlá sůl, kouř]
40 %
řepkový olej
uzený sleď obecný 10% [(Sleď obencý – Clupea harengus – jedlá sůl, kouř]
10 %
marinovaná cibule (cibule, ocet kvasný lihový, jedlá sůl)
směs sterilované zeleniny (okurky, mrkev, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, koření)
pasterovaný vaječný žloutek, pitná voda, cukr, hořčičné semínko, ocet kvasný lihový, konzervant: benzoan sodný)
Přídatné látky
E211 - benzoan sodný
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
4 - Ryby - Ryby a výrobky z nich
10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
1648 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
40,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
4,5 g/100g
Sacharidy
2,0 g/100g
Z toho cukry
1,2 g/100g
Bílkoviny
9,0 g/100g
Sůl
1,30 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Směs pokutrovaných kousků uzené makrely a sledě, zeleniny a majonézy
Vůně a chuť
Typická pro rybí výrobek tohoto druhu, lehce uzená
Konzistence
Kašovitá až tuhá, pomazánková
Nadstandardní parametry
Kvalita surovin, zaručený podíl uvedených surovin, bez přídavku látek zvýrazňujících chuť a vůni; bez lepku, bez přídavku sladidel s vyjímkou cukru, dle ČCN
Technologický postup
uzení rybí suroviny, řádné promíchání s majonézou a zeleninou, kousky zeleniy a ryb
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Salmonella spp. - nepřítomnost v 25g; Listeria monocytogenes - 100KTJ/g; Kyselina benzoová - 1500mg/kg
Uživatel
Schváleno
9.5.2022 07:55:05
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený