Hovězí vysoký roštěnec se zeleným a černým pepřem (Rib eye steak)
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-04-05-0426
Číslo výrobku
2019-04-05-0426/2615
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku
Hovězí vyzrálý steak v koření - zeleném a černém pepři. Výrobek s pálivou chutí.
Společnost
MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
Kamenec u Poličky, 572 01
Česká republika
Definice balení
EAN
283597
Balení
Typ: SKIN, velikost: 400 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
hovězí vysoký roštěnec
97 %
jedlá mořská sůl
1,5 %
koření
1,5 %
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
861 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
13,7 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
6,5 g/100g
Sacharidy
<1 g/100g
Z toho cukry
<1 g/100g
Bílkoviny
20,8 g/100g
Sůl
1,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Porce vyzrálého hovězího masa z vysokého roštěnce s pokryvem zeleného a černého pepře. Vůně po vyzrálém mase a po použitém koření.
Vůně a chuť
Vůně po vyzrálém mase a použitém koření. Po tepelném opracování je chuť charakteristická pro hovězí maso, na skusu i nákroji je maso šťavnaté.
Konzistence
Jemná, typická pro vyzrálé hovězí maso.
Nadstandardní parametry
Vyzrálé hovězí maso z vysokého roštěnce s přírodním kořením. Patrné floky zeleného a černého pepře. Bez lepku.
Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji). Jedná se o nejhodnotnější část hovězího masa.
Technologický postup
Plátky hovězího vysokého roštěnce, posyp kořením a sůl, balení SKIN, zrání, etiketování, expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
viz senzorické požadavky
Uživatel
Schváleno
6.5.2022 10:25:10
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený