Výrobky

Hovězí vysoký roštěnec se zeleným a černým pepřem (Rib eye steak)

Číslo cechovní normy

2019-04-05-0426

Číslo výrobku

2019-04-05-0426/2615

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso

Charakteristika výrobku

Hovězí vyzrálý steak v koření - zeleném a černém pepři. Výrobek s pálivou chutí.

Společnost

MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
Kamenec u Poličky, 572 01
Česká republika

Definice balení

EAN

283597

Balení

Typ: SKIN, velikost: 400 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

hovězí vysoký roštěnec

97 %

jedlá mořská sůl

1,5 %

koření

1,5 %

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

861 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

13,7 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

6,5 g/100g

Sacharidy

<1 g/100g

Z toho cukry

<1 g/100g

Bílkoviny

20,8 g/100g

Sůl

1,5 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Porce vyzrálého hovězího masa z vysokého roštěnce s pokryvem zeleného a černého pepře. Vůně po vyzrálém mase a po použitém koření.

Vůně a chuť

Vůně po vyzrálém mase a použitém koření. Po tepelném opracování je chuť charakteristická pro hovězí maso, na skusu i nákroji je maso šťavnaté.

Konzistence

Jemná, typická pro vyzrálé hovězí maso.

Nadstandardní parametry

Vyzrálé hovězí maso z vysokého roštěnce s přírodním kořením. Patrné floky zeleného a černého pepře. Bez lepku.

Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji). Jedná se o nejhodnotnější část hovězího masa. 

Technologický postup

Plátky hovězího vysokého roštěnce, posyp kořením a sůl, balení SKIN, zrání, etiketování, expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

viz senzorické požadavky

Uživatel

Schváleno

6.5.2022 10:25:10

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Obrázky