Kmotrovky farmářské
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0074
Číslo výrobku
2016-08-08-0074/2239
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 180 g masa. Bez lepku. Jedlé střívko (želírující látka: alginan sodný; zpevňující látka: chlorid vápenatý).
Společnost
KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8594007482218
Balení
Typ: ochranná atmosféra, velikost: 130 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
jedlá sůl
koření
dextróza
sušený česnek
kouřové aroma
extrakty koření
aroma
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
antioxidant: E316 (Erythorban sodný)
konzervant: E250 (dustitan sodný)
želírující látka: E401 (alginan sodný)
želírující látka: E401 (alginan sodný)
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
2119 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
42 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
14 g/100g
Sacharidy
3,9 g/100g
Z toho cukry
0,8 g/100g
Bílkoviny
28 g/100g
Sůl
2,8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrchový vzhled: povrch je lesklý, mírně vrásčitý. Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, barvy růžově červené, bez shluku tukových nebo libových částic.
Vůně a chuť
Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná. Vůně: příjemná, aromatická po použitých surovinách a koření.
Konzistence
Konzistence pružná až pevná. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.
Nadstandardní parametry
§ vysoký obsah masa; § bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad;
Technologický postup
1. příprava surovin 2. mělnění suroviny a míchání díla 3. uzavření do jedlého alginátového obalu 4. zrání a sušení 5. chlazení 6. balení a etiketování
Uživatel
Schváleno
8.6.2022 17:53:24
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený