Jihočeská Niva 50 % - půlená cca 1,2 kg
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0094
Číslo výrobku
2015-12-22-0094/0646
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
296357
Balení
Typ: polovina bochníku zabalená v hliníkové folii, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1457 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
29 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
19 g/100g
Sacharidy
0,6 g/100g
Z toho cukry
0,6 g/100g
Bílkoviny
22 g/100g
Sůl
3,7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
vzhled: polovina bochníku se známkami ošetření povrchu mytím, prorůstání vnitřní plísně a částečný výskyt mazu na povrch není na závadu, na povrchu mohou být viditelné stopy po vpichách na řezu, hmota sýra barvy smetanové až krémové, zelený nebo modrozelený porost plísně v těstě barva: povrch sýrově krémový až světle hnědý.
Vůně a chuť
chuť a vůně: charakteristická po ušlechtilé plísni
Konzistence
jemná, drobivě roztíratelná
Nadstandardní parametry
'- mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“ - obsahu sušiny min. 51 %, - bez konzervačních látek, bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti, bez aromat - samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný) - minimální doba zrání 3 týdny
Technologický postup
Příprava sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapávání → solení → zrání → mytí povrchů → porcování → balení → expedice
Procesní stav
Zrušený