Sýr s plísní uvnitř hmoty (s různými obsahy tuku a sušiny)
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0094
Zadavatel normy
Společnost
Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
Praha 10 - Malešice, 108 03
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
- mléko
- jedlá sůl
- mlékárenské kultury
- ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti
- syřidlo
Přípustné složky
Nepřípustné složky
Technologický postup
- standardizace mléka a sýření,
- zpracování sýřeniny na výrobníku
- napouštění sýrového zrna do forem
- odkapání
- solení
- zrání
- možné mytí povrchů
- balení
- expedice
Nadstandardní parametry
- mléčná surovina odpovídá cechovní normě "Syrové kravské mléko"
- obsah sušiny v sýru: min. 51 %
- bez konzervačních látek,
- bez aromat,
- bez obsahu laktózy u sýru v plné zralosti
- samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný)
- minimální doba zrání 3 týdny
Rozhodčí metody
Senzorické požadavky
Vzhled
Vůně a chuť
Konzistence
Procesní stav
Zrušený
Výrobky v této normě
Tento výrobce nemá žádné schválené výrobky.
Caesar Bleu 50 % - bochník cca 1,2 kg
Jihočeská Niva 50 % - porce 110 g
Niva Premium 60 % - bochník cca 1,2 kg
Jihočeská Zlatá Niva 60 % -porce 110 g
Caesar Bleu 50 % - porce 110 g
Jihočeská Niva 50 % - porce 220 g
Jihočeská Niva 50 % - půlená cca 1,2 kg
Niva Premium 60 % - porce 110 g
Jihočeská Zlatá Niva 60 % - bochník cca 2,5 kg