Jihočeská Zlatá Niva 60 % - bochník cca 2,5 kg
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0094
Číslo výrobku
2015-12-22-0094/0648
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
294227
Balení
Typ: bochník sýra zabalený v hliníkové folii, velikost: 3 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1591 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
34 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
22 g/100g
Sacharidy
0,6 g/100g
Z toho cukry
0,6 g/100g
Bílkoviny
19 g/100g
Sůl
3,7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
vzhled: bochník se známkami ošetření povrchu mytím, prorůstání vnitřní plísně a částečný výskyt mazu na povrch není na závadu, na povrchu mohou být viditelné; stopy po vpichách na řezu, hmota sýra barvy smetanové až krémové, zelený nebo modrozelený porost plísně v těstě barva: povrch sýrově krémový až světle hnědý
Vůně a chuť
charakteristická po ušlechtilé plísni
Konzistence
jemná, drobivě roztíratelná
Nadstandardní parametry
'- mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“ - obsahu sušiny min. 51 %, - bez konzervačních látek, bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti, bez aromat - samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný) - minimální doba zrání 3 týdny
Technologický postup
Příprava sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapávání → solení → zrání → mytí povrchů → porcování → balení → expedice
Ocenění a značky kvality
Chráněné zeměpisné označení EU.
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Zrušený