Caesar Bleu 50 % - bochník cca 1,2 kg
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0094
Číslo výrobku
2015-12-22-0094/0899
Charakteristika výrobku
sýr s plísní uvnitř hmoty;
sušina min. 51 %.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
295971
Balení
Typ: plastová fólie, velikost: 1
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, velkoobchod
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1457 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
29 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
19 g/100g
Sacharidy
0,6 g/100g
Z toho cukry
0,6 g/100g
Bílkoviny
22 g/100g
Sůl
3,7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
vzhled: tvar bochníku se známkami ošetření povrchu mytím,
prorůstání vnitřní plísně a částečný výskyt mazu na povrch není na závadu, na povrchu mohou být viditelné stopy po vpichách
na řezu hmota sýra barvy smetanové až krémové, zelený nebo modrozelený porost plísně v těstě barva: povrch sýrově krémový až světlehnědý
Vůně a chuť
chuť a vůně: charakteristická po ušlechtilé plísni
Konzistence
konzistence: jemná, drobivě roztíratelná
Nadstandardní parametry
- mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“;
- obsahu sušiny min. 51 %;
- bez konzervačních látek, bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti, bez aromat;
- samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný);
- minimální doba zrání 3 měsíce.
Technologický postup
Příprava sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapávání → solení → zrání → mytí povrchů → balení → expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah sušiny min 51 %.
Uživatel
Schváleno
13.1.2022 13:01:04
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený