Výrobky

Rybí salát v majonéze

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-10-16-0044

Číslo výrobku

2015-10-16-0044/2244

Zařazení dle legislativy

Lahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně živočišného původu (maso, uzeniny, ryby, sýry, apod.)

Charakteristika výrobku

Lahůdkářský výrobek obsahující marinované sleďové filety ve formě kostek a příměsí zeleniny s majonézovým adjuvans

Společnost

DELIMAX a.s.
Bratislavská 1647/3
Hodonín, 69501
Česká republika

Definice balení

EAN

20535971

Balení

Typ: Plastová vanička, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

Chlazené

Složení

marinované sleďové filety (Sleď obecný - Clupea harengus, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, koření)

45 %

majonéza (řepkový olej, pitná voda, cukr, pasterovaný vaječný žloutek, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, zahušťovadla: guma guar, xanthan, konzervant: benzoan sodný)

32 %

cibule marinovaná (cibule, kvasný ocet lihový, jedlá sůl)

sterilované okurky (okurky, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, koření)

sterilovaná mrkev (mrkev, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl)

vařený hrách

koření

Přídatné látky

zahušťovadla: guam guar, xanthan

konzervant: benzoan sodný

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

4 - Ryby - Ryby a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

1226 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

26,3 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

3 g/100g

Sacharidy

7,5 g/100g

Z toho cukry

2,9 g/100g

Bílkoviny

7,4 g/100g

Sůl

1,88 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: směs lahůdkářského salátu s elastickou marinovanou sleďovou surovinou, majonézou a zeleninovou směsí zachovávající křehkost surovinových vstupů. Barva: béžovo-šedá-bílá, dle použitých surovin.

Vůně a chuť

typické pro lahůdkářský výrobek s příměsí majonézy a zeleniny

Konzistence

směs lahůdkářského salátu s elastickou marinovanou sleďovou surovinou, majonézou a zeleninovou směsí zachovávající křehkost surovinových vstupů, salátová

Nadstandardní parametry

Kvalita surovin, zaručený podíl marinovaného rybího masa, kvalita zpracování (nepřítomnost větších nerozkrájených částic, konzistence), bez přídavku látek zvýrazňujících chuť a vůni+ bez lepku, bez přidaných sladidel výjimkou cukru, majonéza dle ČCN.

Technologický postup

Smíchání nařezaných sleďových filet se zeleninou a propojení s majonézou; řádné promíchání

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Salmonella spp. - nepřítomnost ve 25 g; Listeria monocytogenes - 100 KTJ/g; Kyselina benzoová - 1 500 mg/kg.

Uživatel

Schváleno

14.7.2022 12:51:59

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený