Rybí salát v majonéze
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-10-16-0044
Číslo výrobku
2015-10-16-0044/2244
Zařazení dle legislativy
Lahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně živočišného původu (maso, uzeniny, ryby, sýry, apod.)
Charakteristika výrobku
Lahůdkářský výrobek obsahující marinované sleďové filety ve formě kostek a příměsí zeleniny s majonézovým adjuvans
Společnost
DELIMAX a.s.
Bratislavská 1647/3
Hodonín, 69501
Česká republika
Definice balení
EAN
20535971
Balení
Typ: Plastová vanička, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
Chlazené
Složení
marinované sleďové filety (Sleď obecný - Clupea harengus, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, koření)
45 %
majonéza (řepkový olej, pitná voda, cukr, pasterovaný vaječný žloutek, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, zahušťovadla: guma guar, xanthan, konzervant: benzoan sodný)
32 %
cibule marinovaná (cibule, kvasný ocet lihový, jedlá sůl)
sterilované okurky (okurky, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, koření)
sterilovaná mrkev (mrkev, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl)
vařený hrách
koření
Přídatné látky
zahušťovadla: guam guar, xanthan
konzervant: benzoan sodný
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
4 - Ryby - Ryby a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1226 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
26,3 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
3 g/100g
Sacharidy
7,5 g/100g
Z toho cukry
2,9 g/100g
Bílkoviny
7,4 g/100g
Sůl
1,88 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: směs lahůdkářského salátu s elastickou marinovanou sleďovou surovinou, majonézou a zeleninovou směsí zachovávající křehkost surovinových vstupů. Barva: béžovo-šedá-bílá, dle použitých surovin.
Vůně a chuť
typické pro lahůdkářský výrobek s příměsí majonézy a zeleniny
Konzistence
směs lahůdkářského salátu s elastickou marinovanou sleďovou surovinou, majonézou a zeleninovou směsí zachovávající křehkost surovinových vstupů, salátová
Nadstandardní parametry
Kvalita surovin, zaručený podíl marinovaného rybího masa, kvalita zpracování (nepřítomnost větších nerozkrájených částic, konzistence), bez přídavku látek zvýrazňujících chuť a vůni+ bez lepku, bez přidaných sladidel výjimkou cukru, majonéza dle ČCN.
Technologický postup
Smíchání nařezaných sleďových filet se zeleninou a propojení s majonézou; řádné promíchání
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Salmonella spp. - nepřítomnost ve 25 g; Listeria monocytogenes - 100 KTJ/g; Kyselina benzoová - 1 500 mg/kg.
Uživatel
Schváleno
14.7.2022 12:51:59
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený