Chléb Šumava Náš kraj LIDL
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-07-12-0395
Číslo výrobku
2018-07-12-0395/1586
Zařazení dle legislativy
Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky
Charakteristika výrobku
Kůrka, povrch: zlatohnědá, čistá, bez zřetelně obnažené střídky, lesklá nebo pomoučená dle regionálních odlišností.
Společnost
PENAM, a.s.
Cejl 504/38
Brno, 60200
Česká republika
Definice balení
EAN
4056489412922
Balení
Typ: balený, krájený, velikost: 1200 g
Způsob distribuce výrobku
obchodní síť potravin
Složení
pšeničná mouka, pitná voda, žitná mouka, žitný kvas (žitná mouka, pitná voda, žitná kvasná kultura), jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný), pekařské droždí, zlepšující přípravek (pšeničná mouka, pšeničný lepek, bramborové vločky, látka zlepšující mouku: kyselina L-askorbová), kmín.
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
983 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
0,9 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,2 g/100g
Sacharidy
47 g/100g
Z toho cukry
1,7 g/100g
Bílkoviny
6,7 g/100g
Sůl
1,4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: klenutý, pravidelně formovaný.
Vůně a chuť
Vůně: typická pečivová, příjemná, bez cizích pachů.
Chuť: typická pečivová, příjemná, po použitých surovinách, bez cizí příchuti.
Konzistence
Střídka: dobře propečená, pórovitá, pružná, stejnorodá, nedrobivá.
Nadstandardní parametry
Těsto neobsahuje žádné konzervanty a přídatné látky s výjimkou enzymů, kyseliny askorbové a látek obsažených v jedlé soli.
|
Technologický postup
Výroba nepřímým způsobem vedení na kvas. Výroba žitného kvasu, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sůl do 2,5g/100g
Uživatel
Schváleno
14.6.2022 19:19:25
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený