Výrobky

Chléb Šumava Náš kraj LIDL

Číslo cechovní normy

2018-07-12-0395

Číslo výrobku

2018-07-12-0395/1586

Zařazení dle legislativy

Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky

Charakteristika výrobku

 

Kůrka, povrch: zlatohnědá, čistá, bez zřetelně obnažené střídky, lesklá nebo pomoučená dle regionálních odlišností.

 

 

 

Společnost

PENAM, a.s.
Cejl 504/38
Brno, 60200
Česká republika

Definice balení

EAN

4056489412922

Balení

Typ: balený, krájený, velikost: 1200 g

Způsob distribuce výrobku

obchodní síť potravin

Složení

pšeničná mouka, pitná voda, žitná mouka, žitný kvas (žitná mouka, pitná voda, žitná kvasná kultura), jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný), pekařské droždí, zlepšující přípravek (pšeničná mouka, pšeničný lepek, bramborové vločky, látka zlepšující mouku: kyselina L-askorbová), kmín.

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

983 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

0,9 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

0,2 g/100g

Sacharidy

47 g/100g

Z toho cukry

1,7 g/100g

Bílkoviny

6,7 g/100g

Sůl

1,4 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: klenutý, pravidelně formovaný.

Vůně a chuť

Vůně: typická pečivová, příjemná, bez cizích pachů.

Chuť: typická pečivová, příjemná, po použitých surovinách, bez cizí příchuti.

Konzistence

Střídka: dobře propečená, pórovitá, pružná, stejnorodá, nedrobivá.

Nadstandardní parametry

Těsto neobsahuje žádné konzervanty a přídatné látky s výjimkou enzymů, kyseliny askorbové a látek obsažených v jedlé soli.

 

Technologický postup

Výroba nepřímým způsobem vedení na kvas. Výroba žitného kvasu, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sůl do 2,5g/100g

Uživatel

Schváleno

14.6.2022 19:19:25

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený