Klobása se sýrem
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/2317
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.
Společnost
Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika
Definice balení
EAN
2914610000009
Balení
Typ: vakuové balení, velikost: 2 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
70 %
Eidamská cihla 30% (pasterované mléko, mléčné bakterie, syřidlo, jedlá sůl)
12 %
pitná voda
jedlá sůl
koření a extrakty koření
dextróza
cukr
sušená zelenina (česnek)
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)
E 451 - Trifosforečnany
modifikovaný škrob
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
1294 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
26,9 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
10,8 g/100g
Sacharidy
1,3 g/100g
Z toho cukry
0,2 g/100g
Bílkoviny
16,3 g/100g
Sůl
2,2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Výrobek je naražený do vepřového střeva, na povrchu zlatavěhnědé barvy. Na řezu je patrná mozaika použité suroviny, sýru a koření
Vůně a chuť
Chuť a vůně výrobku je po sýru, použitém koření a po uzení.
Konzistence
soudržná
Nadstandardní parametry
. Bez lepku Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa (70 %); Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovinných přísad; Přírodní střevo.
Technologický postup
Vepřové maso + technologické přísady + šupinový led – kutrování – vymíchání spojky –přimíchání vložky dle receptury - narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut), zchlazení, balení
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění
Uživatel
Schváleno
16.6.2022 13:37:22
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Česká chuťovka
Procesní stav
Zrušený