Bítešská paštika hrubá 200 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-02-22-0367
Číslo výrobku
2018-02-22-0367/2047
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný.
Společnost
Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8594017361886
Balení
Typ: sklenička se znovuuzavíratelným víčkem, velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
25 %
vepřová játra
30 %
aroma (celer)
vepřové sádlo
14 %
masový vývar
jedlá sůl
rýžová směs
směs koření a extrakty
sušená zelenina
glukózový sirup
bramborový škrob
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
9 - Celer - Celer a výrobky z něj
Energetická hodnota výrobku
1299 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
28 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
7,4 g/100g
Sacharidy
6,3 g/100g
Z toho cukry
0,0 g/100g
Bílkoviny
11,2 g/100g
Sůl
1,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je výrobek světlehnědé barvy po použitých surovinách.V nákroji je jemná spojka s hrubou vložkou podle použitých surovin s patrnými částicemi po použitém koření.
Vůně a chuť
Chuť přiměřeně slaná, po použitých surovinách, ochucujících složkách, použitém koření,
Konzistence
Konzistence roztíratelná až pevná, jemná až hrubší
Nadstandardní parametry
vysoký obsah jater; bez SOM a drůbežího SOM; bez zvýrazňovačů chuti.
Technologický postup
Na kutru vymícháme jemnou spojku podle stanovené receptury a do ní vmícháme suroviny na hrubou vložku. Výrobek naplníme do sklenic, uzavřeme, tepelně opracujeme, zchladíme, nalepíme etiketu a skupinově zabalíme do kartonu.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění
Uživatel
Schváleno
16.6.2022 13:35:24
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
česká chuťovka
Procesní stav
Zrušený