Výrobky

Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 80 g

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0105

Číslo výrobku

2015-12-22-0105/0839

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tradiční pomazánkové

Charakteristika výrobku

Choceňské tradiční pomazánkové je mléčný výrobek určené k přímé spotřebě bez další tepelné úpravy. 

Společnost

Choceňská mlékárna s.r.o.
Kollárova 481
Choceň, 565 01
Česká republika

Definice balení

EAN

85974647

Balení

Typ: PP-kelímky, velikost: 80 g

Způsob distribuce výrobku

(2 - 8) °C

Složení

zakysaná smetana

sušené mléko

sušená syrovátka

škrob

jedlá sůl

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1297 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

31 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

21 g/100g

Sacharidy

5,5 g/100g

Z toho cukry

3,4 g/100g

Bílkoviny

3,3 g/100g

Sůl

0,6 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva přirozeně bílá až krémově žlutá
 
 
 

Vůně a chuť

čistá, smetanová, jemně nakyslá, mírně slaná

Konzistence

stejnorodá, roztíratelná, mírné uvolňování syrovátky a případné kapky kondenzační vody na povrchu nejsou na závadu

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě "Syrové kravské mléko"; nepřítomnost žádných přídatných látek (barviva, emulgátory, konzervanty, stabilizátory, zahušťovadla); unikátní technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodní fáze do mléčného tuku, což znamená zmáselnění smetany; použitá technologie ve srovnání s ostatními běžně používanými technologiemi umožňuje vyrábět roztíratelný tuk s takto nízkým obsahem tuku bez přídavku želatiny, emulgátorů, stabilizátorů a konzervačních látek; odpovídá definici „česká potravina“ a „vyrobeno v České republice“.

Technologický postup

Příprava směsi smetany a sušených surovin › pasterace ›   homogenizace › zakysání a fermentace › přídavek škrobu a  soli   › termizace › homogenizace › plnění › chlazení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku nejméně 31 %. Obsah sušiny nejméně 42 %.

Uživatel

Schváleno

30.6.2022 17:01:07

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený