Výrobky

Noblesky speciál sýrové 150g

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0078

Číslo výrobku

2016-08-08-0078/0549

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 170 g masa. Bez lepku. Jedlé střívko (želírující látka: alginan sodný; zpevňující látka: chlorid vápenatý).

Společnost

KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594007484243

Balení

Typ: ochranná atmosféra, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

sýr Memel 8% (pasterované MLÉKO, jedlá sůl, sýrařské kultury, mikrobiální sřidlo)

jedlá sůl

dextróza

přírodní aroma

sušená zelenina (červená řepa, česnek)

extrakty koření

startovací kultura mikroorganismů

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 401: Alginát sodný (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)

E 509 - Chlorid vápenatý

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

2119 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

42 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

14 g/100g

Sacharidy

3,9 g/100g

Z toho cukry

0,8 g/100g

Bílkoviny

28 g/100g

Sůl

2,8 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch výrobku je lesklý, mírně vrásčitý, barva červenohnědá, konzistence pružná až pevná. Na řezu je výrobek lesklý, barvy růžově červené, se stejnoměrně rozdělenými tukovými částicemi a kousky sýra.

Vůně a chuť

Chuť mírně slanější, výrazněji kořeněná, převažující složkou je chuť sýra. Vůně příjemná, aromatická po použitých surovinách a koření.

Konzistence

Konzistence pružná až pevná. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Nadstandardní parametry

vysoký obsah masa; § bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad;

obsahuje sýr Memel zrající 18 měsíců

Technologický postup

1. příprava surovin 2. mělnění suroviny a míchání díla 3. uzavření do jedlého alginátového obalu 4. zrání a sušení 5. chlazení 6. balení a etiketování

Uživatel

Schváleno

30.9.2022 15:29:38

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený