Srnínský chléb Šumava krájený 600 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0322
Číslo výrobku
2017-08-22-0322/2544
Zařazení dle legislativy
Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky
Společnost
Pekárna Srnín s.r.o.
Srnín 65
Český Krumlov, 381 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8595012210179
Balení
Typ: balený v sáčku, velikost: 600 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, vlastní prodejny
Složení
Pšeničná mouka
69.5 %
pitná voda
žitná mouka
30.4 %%
kvas
droždí
sůl
pekařský přípravek (pšeničný lepek, pšeničná vláknina, žitná mouka, látka zlepšující mouku E 300)
kmín
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1057 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
0,9 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,2 g/100g
Sacharidy
52,8 g/100g
Z toho cukry
1,8 g/100g
Bílkoviny
6,8 g/100g
Sůl
1,41 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled - pravidelně formovaný klenutý chléb ve tvaru veky, nebo daný tvarem ošatky; pravidelně formovaný, klenutý. Vrchní kůrka hnědá, lesklá nebo moučená, popř. nařezávaná nebo s typickými prasklinami pro daný výrobek, nebo sypaná kmínem; nepřipálená. Spodní kůrka čistá nebo slabě moučená; nepřipálená. Střída rovnoměrně pórovitá, barva po použitých složkách.
Vůně a chuť
Vůně a chuť - typická chlebová; příjemně nakyslá po zakyselujících složkách; slabě po kmínu případně po dalším koření; bez cizích příchutí a pachů.
Konzistence
Konzistence - kůrka dobře propečená, křupavá. Střída dobře propečená, pružná, měkká, pórovitá.
Nadstandardní parametry
Mouka z vlastního mlýna, výroba vlastního kvasu, dlouholetá tradice výroby chleba, velký podíl ruční práce, voda z pramene pod Kletí, více jak 65% pšeničné mouky a nejméně 30% žitné mouky z celkové hmotnosti mlýnských obilných výrobků; těsto neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové, případně kyseliny octové a mléčné získané výhradně fermentačním procesem jako součásti stabilního kvasu.
Technologický postup
Výroba těsta přímým způsobem vedení; zrání těsta; tvarování; kynutí; pečení; chladnutí, krájení a balení, expedice.
Uživatel
Schváleno
11.11.2022 10:28:53
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený