Výrobky

Srnínský chléb Šumava krájený balený 150 g

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0322

Číslo výrobku

2017-08-22-0322/2546

Zařazení dle legislativy

Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb - pšeničnožitný

Společnost

Pekárna Srnín s.r.o.
Srnín 65
Český Krumlov, 381 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8595012210162

Balení

Typ: balený v sáčku, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, vlastní prodejny

Složení

Pšeničná mouka

69.5 %

pitná voda

žitná mouka

30.4 %

kvas

droždí

sůl

pekařský přípravek (pšeničný lepek, pšeničná vláknina, žitná mouka, látka zlepšující mouku E 300)

kmín

Přídatné látky

E 300 - Kyselina L-askorbová

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

1057 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

0,9 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

0,2 g/100g

Sacharidy

52,8 g/100g

Z toho cukry

1,8 g/100g

Bílkoviny

6,8 g/100g

Sůl

1,41 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled - pravidelně formovaný klenutý chléb ve tvaru veky, nebo daný tvarem ošatky; pravidelně formovaný, klenutý. Vrchní kůrka hnědá, lesklá nebo moučená, popř. nařezávaná nebo s typickými prasklinami pro daný výrobek, nebo sypaná kmínem; nepřipálená. Spodní kůrka čistá nebo slabě moučená; nepřipálená. Střída rovnoměrně pórovitá, barva po použitých složkách.

Vůně a chuť

Vůně a chuť - typická chlebová; příjemně nakyslá po zakyselujících složkách; slabě po kmínu případně po dalším koření; bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

Konzistence - kůrka dobře propečená, křupavá. Střída dobře propečená, pružná, měkká, pórovitá.

Nadstandardní parametry

Mouka z vlastního mlýna, výroba vlastního kvasu, dlouholetá tradice výroby chleba, velký podíl ruční práce, voda z pramene pod Kletí, více jak 65% pšeničné mouky a nejméně 30% žitné mouky z celkové hmotnosti mlýnských obilných výrobků; těsto neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové, případně kyseliny octové a mléčné získané výhradně fermentačním procesem jako součásti stabilního kvasu.

Technologický postup

Výroba těsta přímým způsobem vedení; zrání těsta; tvarování; kynutí; pečení; chladnutí, krájení a balení, expedice.

Uživatel

Schváleno

22.11.2022 07:32:44

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Srnínský chléb Šumava krájený balený 150 g (10.11.2022 16:00:57)

Srnínský chléb Šumava krájený balený 150 g (11.3.2021 07:47:57)