Vánočka máslová 600 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-18-0110
Číslo výrobku
2016-03-18-0110/1967
Charakteristika výrobku
rozepsané složky ze složení výrobku: zlepšující přípravek: PŠENIČNÝ LEPEK, PŠENIČNÁ MOUKA, PŠENIČNÁ SLADOVÁ MOUKA, SUŠENÝ KVAS (PŠENIČNÁ MOUKA, startovací kultura), látka zlepšující mouku: kyselina askorbová; přípravek na mašlování: voda, hrachová bílkovina, glukózový sirup, rýžová bobtnavá mouka; citrónové aroma: přírodní aroma, aroma extrakt, voda, glukózový sirup, sirup z invertního cukru, etylalkohol. Recepturní množství vztažené k mouce je u másla 15%, cukr 18%, rozinky 10%, vaječná melanž 4%.
Společnost
ENPEKA a.s.
Jihlavská 1143/29
Žďár nad Sázavou, 59101
Česká republika
Definice balení
EAN
8594005974296
Balení
Typ: sáček, velikost: 600 g
Způsob distribuce výrobku
vlastní prodejny, maloobchod
Složení
Pšeničná mouka
pitná voda
cukr
máslo
9,5 %
rozinky (rozinky, rostlinný olej slunečnicový)
droždí
přípravek na mašlování
mandle
2,5 %
vaječná melanž (vejce, kyselina citrónová)
zlepšující přípravek
mořská sůl
cukr vanilínový ( cukr, aroma ethylvanilin)
citrónové aroma
Přídatné látky
E 300 - Kyselina askorbová
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8 - Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1512 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
7,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
4,2 g/100g
Sacharidy
68 g/100g
Z toho cukry
12,4 g/100g
Bílkoviny
8,9 g/100g
Sůl
0,8 g/100g
vláknina
2.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: výrobek typického tvaru, ručním spletením pramenů těsta, pravidelně formovaný, klenutý s vrchní kůrkou kaštanově hnědou, lesklou, sypanou mandlemi. Střída: rovnoměrně pórovitá s barvou po použitých surovinách
Vůně a chuť
Vůně a chuť: typická pro daný výrobek a po použitých surovinách; bez cizích příchutí a pachů Typická pečivová, příjemná, po použitých přísadách - másle, rozinkách, mandlích.
Konzistence
Střída dobře propečená rovnoměrně pórovitá, měkká.
Nadstandardní parametry
Tradiční jemné pečivo bez přídatných látek, s výjimkou kyseliny askorbové a enzymů, které nemají v hotovém výrobku technologický význam.
Technologický postup
- výroba těsta nepřímým způsobem na omládek,
- zrání těsta,
- dělení,
- ruční tvarování,
- kynutí,
- úprava před pečením,
- pečení,
- chladnutí,
- balení.
Uživatel
Schváleno
13.1.2023 16:28:46
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Procesní stav
Zrušený