Výrobky

Klobása Uherská Řezníkův talíř

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0078

Číslo výrobku

2016-08-08-0078/2238

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa. Bez lepku.

Společnost

KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594007483512

Balení

Typ: Ochranná atmosféra, velikost: 200 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

jedlá sůl

koření

dextróza

sušený česnek

startovací kultura

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

2136 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

48 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

16 g/100g

Sacharidy

1,2 g/100g

Z toho cukry

0,6 g/100g

Bílkoviny

20 g/100g

Sůl

3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch je lesklý, mírně vrásčitý, barva sytě červená, konzistence pružná až pevná. Na řezu je výrobek lesklý, cihlově červené barvy po přidané paprice se stejnoměrně rozdělenými tukovými částicemi. 

Vůně a chuť

Vůně příjemná; aromatická po použitých surovinách a koření. Chuť mírně slanější; výrazněji kořeněná, ostrá. 

Konzistence

Na skusu je výrobek vláčný až křehký

Nadstandardní parametry

vysoký obsah masa; bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad;

Technologický postup

1. příprava surovin 2. mělnění suroviny a míchání díla 3. plnění 4. zrání a sušení 5. chlazení 6. balení a etiketování balení 

Uživatel

Schváleno

2.2.2023 18:35:52

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Historie

Klobása Uherská Řezníkův talíř (3.11.2021 13:50:54)