Výrobky

Budapešťská pomazánka

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-10-09-0010

Číslo výrobku

2015-10-09-0010/2239

Zařazení dle legislativy

Lahůdkářské výrobky - Pomazánky, krémy - tvarohové a sýrové

Charakteristika výrobku

Lahůdkářský výrobek obsahující tvaroh se zeleninou, vše propojeno majonézou. Pomazánka s velkým zastoupením tvarohu a zeleniny, vše propojeno majonézou.

Společnost

DELIMAX a.s.
Bratislavská 1647/3
Hodonín, 69501
Česká republika

Definice balení

EAN

4056489413363

Balení

Typ: Plastová vanička, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

tvaroh

marinovaná cibule (cibule, ocet kvasný lihový, jedlá sůl)

řepkový olej

sterilovaná kapie (kapie, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl)

9,5 %

pitná voda

pasterovaný vaječný žloutek

cukr

ocet kvasný lihový

jedlá sůl

koření

Přídatné látky

E211 benzoan sodný

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

715 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

13,2 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

5,1 g/100g

Sacharidy

4,7 g/100g

Z toho cukry

4,1 g/100g

Bílkoviny

8,4 g/100g

Sůl

1,15 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Pomazánka s velkým zastoupením tvarohu a zeleniny, vše propojeno majonézou. Barva: dle použitých surovin, oranžová až červená.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: typická pro lahůdkářský výrobek s vysokým obsahem tvarohu, majonézy a zeleniny

Konzistence

Konzistence: homogenní pomazánka s malými zrny tvarohu a kousky papriky a cibule

Nadstandardní parametry

Kvalita surovin, zaručený tvarohu a mojonézy (dle ČCN), kvalita zpracování, bez přídavku látek zvýrazňujících chuť a vůni; bez lepku, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru.

Technologický postup

Smíchání tvarohu, zeleniny a majonézy; řádné promíchaní, lehké kousky tvarohu

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Salmonella spp. - nepřítomnost ve 25 g; Listeria monocytogenes - 100 KTJ/g; Kyselina benzoová - 1 500 mg/kg.

Uživatel

Schváleno

3.2.2023 15:23:52

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený