Křenová pomazánka se šunkou
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2021-08-17-0520
Číslo výrobku
2021-08-17-0520/2241
Zařazení dle legislativy
Lahůdkářské výrobky - Pomazánky, krémy - majonézové
Charakteristika výrobku
Výrobek obsahující tradiční, konzervovaný křen, šunku, tvaroh a majonézu
Společnost
DELIMAX a.s.
Bratislavská 1647/3
Hodonín, 69501
Česká republika
Definice balení
EAN
4056489413349
Balení
Typ: plastová vanička, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
konzervovaný křen (65% křen, pitná voda, slunečnicový olej, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, modifikovaný kukuřičný škrob, antioxidanty: kyselina citrónová, kyselina L-askorbová, disiřičitan sodný)
31 %
smetana
šunka (vepřová kýta 95%, pitná voda, jedlá sůl s jodem (jedlá sůl, jodičnan draselný), konzervant: dusitan sodný, dextróza, stabilizátor: trifosforečnany; zahušťovadlo: karagenan; antioxidant: askorban sodný)
20 %
tvaroh
řepkový olej
pasterovaný vaječný žloutek
pitná voda
cukr
ocet kvasný lihový
hořčičné semeno
jedlá sůl
sušené mléko
Přídatné látky
modifikované bramborové škroby
E211 benzoan sodný
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
12 - Oxid siřičitý a siřičitany - Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce
Energetická hodnota výrobku
1014 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
20,7 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
6,4 g/100g
Sacharidy
7,3 g/100g
Z toho cukry
4,9 g/100g
Bílkoviny
7,2 g/100g
Sůl
1,28 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Směs obsahující tradiční, konzervovaný křen, šunku, tavroh a majonézu
Vůně a chuť
Typická pro lahůdkářský výrobek tohoto druhu, pikantní po křenu, s nádechem šunky
Konzistence
Pomazánka polořídké konzistence, s kousky šunky
Nadstandardní parametry
Kvalita surovin, zaručený obsah pomazánkové, křenu, šunky (nejvyšší jakosti - obsah vepřové kýty 95%) a majonézy (dle ČCN), kvalita zpracování, bez přídavku látek zvýrazňujících chuť a vůni; bez lepku, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru.
Technologický postup
Smíchání tvarohu, zeleniny a majonézy; řádné promíchaní, lehké kousky tvarohu
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Salmonella spp. - nepřítomnost ve 25 g; Listeria monocytogenes - 100 KTJ/g; Kyselina benzoová - 1 500 mg/kg.
Uživatel
Schváleno
3.2.2023 15:23:30
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený