Výrobky

Křenová pomazánka se šunkou

Číslo cechovní normy

2021-08-17-0520

Číslo výrobku

2021-08-17-0520/2241

Zařazení dle legislativy

Lahůdkářské výrobky - Pomazánky, krémy - majonézové

Charakteristika výrobku

Výrobek obsahující tradiční, konzervovaný křen, šunku, tvaroh a majonézu

Společnost

DELIMAX a.s.
Bratislavská 1647/3
Hodonín, 69501
Česká republika

Definice balení

EAN

4056489413349

Balení

Typ: plastová vanička, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

konzervovaný křen (65% křen, pitná voda, slunečnicový olej, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, modifikovaný kukuřičný škrob, antioxidanty: kyselina citrónová, kyselina L-askorbová, disiřičitan sodný)

31 %

smetana

šunka (vepřová kýta 95%, pitná voda, jedlá sůl s jodem (jedlá sůl, jodičnan draselný), konzervant: dusitan sodný, dextróza, stabilizátor: trifosforečnany; zahušťovadlo: karagenan; antioxidant: askorban sodný)

20 %

tvaroh

řepkový olej

pasterovaný vaječný žloutek

pitná voda

cukr

ocet kvasný lihový

hořčičné semeno

jedlá sůl

sušené mléko

Přídatné látky

modifikované bramborové škroby

E211 benzoan sodný

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní

12 - Oxid siřičitý a siřičitany - Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

Energetická hodnota výrobku

1014 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

20,7 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

6,4 g/100g

Sacharidy

7,3 g/100g

Z toho cukry

4,9 g/100g

Bílkoviny

7,2 g/100g

Sůl

1,28 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Směs obsahující tradiční, konzervovaný křen, šunku, tavroh a majonézu

Vůně a chuť

Typická pro lahůdkářský výrobek tohoto druhu, pikantní po křenu, s nádechem šunky

Konzistence

Pomazánka polořídké konzistence, s kousky šunky 

Nadstandardní parametry

Kvalita surovin, zaručený obsah pomazánkové, křenu, šunky (nejvyšší jakosti - obsah vepřové kýty 95%) a majonézy (dle ČCN), kvalita zpracování, bez přídavku látek zvýrazňujících chuť a vůni; bez lepku, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru.

Technologický postup

Smíchání tvarohu, zeleniny a majonézy; řádné promíchaní, lehké kousky tvarohu

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Salmonella spp. - nepřítomnost ve 25 g; Listeria monocytogenes - 100 KTJ/g; Kyselina benzoová - 1 500 mg/kg.

Uživatel

Schváleno

3.2.2023 15:23:30

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený