Majolka klasická majonéza sáček 100 ml
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-10-15-0032
Číslo výrobku
2015-10-15-0032/0492
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - výrobky z vajec - majonézy
Charakteristika výrobku
původ surovin:
olej řepkový - CZ
ocet kvasný lihový - CZ
vaječné žloutky - EU
cukr - CZ
jedlá sůl - EU
hořčičné semínko - CZ
Společnost
BONECO a.s.
Lopatecká 223/13
Praha 4 - Podolí, 147 00
Česká republika
Definice balení
EAN
8595008711116
Balení
Typ: Plastový sáček, velikost: 100 ml
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
řepkový olej
78 %
pitná voda
Vaječný žloutek
4 %
ocet kvasný lihový
jedlá sůl
semínko hořčice
koření
cukr
Přídatné látky
modifikovaný kukuřičný škrob
regulátor kyselosti kyselina chlorovodíková
stabilizátory guarová guma a xanthan
konzervant sorban draselný
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
1909 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
50 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
4,0 g/100g
Sacharidy
4,1 g/100g
Z toho cukry
1,8 g/100g
Bílkoviny
0,8 g/100g
Sůl
1,0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva: bělavá až slabě nažloutlá; vzhled: homogenní pastovitý
Vůně a chuť
vůně: lehce nakyslá, po použitých přísadách.
chuť: lahodná, mírně nakyslá, po použitých přísadách.
Konzistence
pastovitá až polotuhá, hladkého vzhledu
Nadstandardní parametry
Jedná se o vysokoolejovou majonézu s mnohaletou tradicí. Byla první průmyslově vyráběnou majonézou v Československu a její výroba byla započata v roce 1957. Název Majolka je chráněn proslulou ochrannou známkou. Neobsahuje konzervační látky, barviva, aromata, škroby a stabilizátory.
Technologický postup
V homogenizátoru se vytvoří emulze z vaječného žloutku, oleje a vody, která se okyselí octem a dochutí přísadami dle receptury. Poté se plní do vhodných obalů.
Uživatel
Schváleno
8.3.2023 19:44:37
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený