Výrobky

Vaječná melanž pekařská

Číslo cechovní normy

2021-05-18-0511

Číslo výrobku

2021-05-18-0511/1049

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - výrobky z vajec

Charakteristika výrobku

tekutá pasterovaná hmota z vaječených bílků a žloutků.

Společnost

OVUS-podnik živočišné výroby, spol. s r.o.
Těhul 169
Kvíc, 27401
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: Elopak 1kg, Bag in Box 5kg, 10kg, 250kg, 1000kg, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

vlastními chlazenými vozidly.

Složení

pasterovaná vaječná melanž

jedlá sůl

Přídatné látky

regulátory kyselosti E260, E270, E325

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

575 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

9,2 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

2,5 g/100g

Sacharidy

1,3 g/100g

Z toho cukry

0,3 g/100g

Bílkoviny

12,5 g/100g

Sůl

0,8 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva světle žlutá.

 

 

Vůně a chuť

vaječná, kyselá, po použitých přídatných látkách.

Konzistence

tekutá, až mírně viskózní.

Nadstandardní parametry

Sušina min. 22,5% hm.

Vyrobeno v České republice, kompletní technologický postup proběhl v České republice.

Vejce pochází z produkce kura domácího z farem v hospodářství registrovaném v ústřední evidenci zvířat.

Technologický postup

výtluk vajec, filtrace

chlazení, míchání

pasterace a homogenizace

chlazení na 4°C, skladování v tancích 

stáčení, plnění do obalů 

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Mikrobiologické požadavky, Salmonella 0/25g , dle platné legislativy, nařízení komise (ES) č. 2073/2005.

Chemické požadavky, v souladu s platnou legislativou, zejména s nařízením komise (ES) 1881/2006 a 853/2004 v platném znění.

 

Uživatel

Schváleno

17.3.2023 18:40:45

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený