Vaječná melanž pekařská
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2021-05-18-0511
Číslo výrobku
2021-05-18-0511/1049
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - výrobky z vajec
Charakteristika výrobku
tekutá pasterovaná hmota z vaječených bílků a žloutků.
Společnost
OVUS-podnik živočišné výroby, spol. s r.o.
Těhul 169
Kvíc, 27401
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: Elopak 1kg, Bag in Box 5kg, 10kg, 250kg, 1000kg, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
vlastními chlazenými vozidly.
Složení
pasterovaná vaječná melanž
jedlá sůl
Přídatné látky
regulátory kyselosti E260, E270, E325
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
575 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
9,2 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
2,5 g/100g
Sacharidy
1,3 g/100g
Z toho cukry
0,3 g/100g
Bílkoviny
12,5 g/100g
Sůl
0,8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva světle žlutá.
Vůně a chuť
vaječná, kyselá, po použitých přídatných látkách.
Konzistence
tekutá, až mírně viskózní.
Nadstandardní parametry
Sušina min. 22,5% hm.
Vyrobeno v České republice, kompletní technologický postup proběhl v České republice.
Vejce pochází z produkce kura domácího z farem v hospodářství registrovaném v ústřední evidenci zvířat.
Technologický postup
výtluk vajec, filtrace
chlazení, míchání
pasterace a homogenizace
chlazení na 4°C, skladování v tancích
stáčení, plnění do obalů
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Mikrobiologické požadavky, Salmonella 0/25g , dle platné legislativy, nařízení komise (ES) č. 2073/2005.
Chemické požadavky, v souladu s platnou legislativou, zejména s nařízením komise (ES) 1881/2006 a 853/2004 v platném znění.
Uživatel
Schváleno
17.3.2023 18:40:45
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený