Tekutá vaječná melanž pasterovaná na mašlování
Číslo cechovní normy
2021-05-18-0511
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - výrobky z vajec
Zadavatel normy
Společnost
Českomoravská drůbežářská unie, z.s.
Počernická 272/896
Praha 10 - Malešice, 108 00
Česká republika
Navrhovatel normy
Společnost
Českomoravská drůbežářská unie, z.s.
Počernická 272/896
Praha 10 - Malešice, 108 00
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
Vejce minimálně 90 %.
Přípustné složky
- E260 kyselina octová;
-
E270 kyselina mléčná;
-
E325 mléčnan sodný;
-
ocet kvasný lihový.
Nepřípustné složky
- přídatné látky jiné než uvedené v přípustných složkách;
- přidaná voda.
Technologický postup
1. výtluk vajec;
2. filtrace;
3. chlazení a míchání;
4. pasterace a homogenizace;
5. zchlazení na 4°C , skladování;
6. plnění do obalů.
Nadstandardní parametry
1. Sušina min. 22,4% hmotnostních.
2. Výrobek neobsahuje žádné konzervanty s výjimkou látek uvedených v přípustných složkách, které nemají v pekařském výrobku z melanže vyrobeném technologický účinek.
3. Vyrobeno v České republice, kompletní technologický postup proběhl v České republice.
4. Vejce pochází z produkce vajec kura domácího z farem v hospodářství registrovaném v ústřední evidenci zvířat.Surovina (vejce) pochází z farem z České republiky.
Rozhodčí metody
Stanovení sušiny a vody gravimetricky. V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.
Senzorické požadavky
Vzhled
vzhled: přirozený vaječný;
barva: světle žlutá až žlutá.
Vůně a chuť
chuť: typická vaječná s příchutí po přidaných látkách uvedených v přípustných složkách;
vůně: vaječná bez cizích pachů jiných než po přidaných látkách uvedených v přípustných složkách.
Konzistence
tekutá, vazká.
Uživatel
Schváleno
9.6.2021 09:50:13
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený
Platnost
Od
9.6.2021 09:50:13
Do
-
Výrobky v této normě
Tento výrobce nemá žádné zrušené výrobky.