Vaječná melanž pekařská
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2021-05-18-0511
Číslo výrobku
2021-05-18-0511/2316
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - výrobky z vajec
Charakteristika výrobku
Tekutá pasterovaná hmota z vaječných bílků a žloutků.
Společnost
ČESKÁ VEJCE CZ PLUS s.r.o.
Konecchlumského 1075
Jičín, 50601
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
ČESKÁ VEJCE CZ PLUS s.r.o., Chelčického 627, 413 01 Roudnice nad Labem
Definice balení
Balení
Typ: Elopak, velikost: 1 kg
Typ: Bag in Box, velikost: 5 kg
Typ: Bag in Box, velikost: 10 kg
Typ: Bag in Box, velikost: 250 kg
Typ: Bag in Box, velikost: 1000 kg
Způsob distribuce výrobku
Vlastními chlazenými vozidly.
Složení
Pasterovaná vaječná melanž
Jedlá sůl
Přídatné látky
Regulátory kyselosti E260, E270, E325
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
575 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
9,2 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
2,5 g/100g
Sacharidy
1,3 g/100g
Z toho cukry
0,3 g/100g
Bílkoviny
12,5 g/100g
Sůl
0,8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva světle žlutá.
Vůně a chuť
Vaječná, kyselá, po použitých přídatných látkách.
Konzistence
Tekutá až mírně viskózní.
Nadstandardní parametry
Sušina min. 22,5% hm. Vyrobeno v České republice, kompletní technologický postup proběhl v České republice.
Technologický postup
Výtluk vajec, filtrace, chlazení, míchání, pasterace a homogenizace, chlazení na 4°C, skladování v tancích, stáčení, plnění do obalů.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Mikrobiologické požadavky, Salmonella 0/25g, dle platné legislativy, nařízení komise (ES) č. 2073/2005. Chemické požadavky, v souladu s platnou legislativou, zejména s nařízením komise (ES) 1881/2006 a 853/2004 v platném znění.
Uživatel
Schváleno
12.9.2024 09:29:12
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený