Výrobky

Pasterovaná vaječná melanž P

Číslo cechovní normy

2021-05-18-0512

Číslo výrobku

2021-05-18-0512/1050

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - výrobky z vajec

Charakteristika výrobku

Pasterovaná vaječná směs bílku a žloutku s přídavkem kyseliny citrónové.

Společnost

OVUS-podnik živočišné výroby, spol. s r.o.
Těhul 169
Kvíc, 27401
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: Bag in Box 5kg, 10kg, 250kg, 1000kg, velikost: 1000 kg

Způsob distribuce výrobku

vlastními chlazenými vozidly

Složení

vaječná melanž

Přídatné látky

kyselina E330

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

575 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

9,2 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

2,5 g/100g

Sacharidy

1,3 g/100g

Z toho cukry

0,3 g/100g

Bílkoviny

12,5 g/100g

Sůl

0,3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva světle žlutá

Vůně a chuť

vaječná bez cizích pachů

Konzistence

tekutá

Nadstandardní parametry

Sušina min. 23% hm.

Výrobek neobsahuje žádné přídatné látky s vyjímkou kyseliny citrónové, která nemá v pekařském výrobku z melanže vyrobeném technologický účinek.

Vyrobeno v České republice , kompletní technologický postup proběhl v České republice.

Vejce pochází z produkce vajec kura domácího z farem v hospodářství  registrovaném v ústřední evidenci zvířat. 

Technologický postup

výtluk vajec, fitrace,

chlazení, míchání,

pasterace, homogenizace,

zchlazení na 4°C, skladování v tancích,

stáčení, plnění do obalů.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Mikrobiologické požadavky, Salmonella 0/25g , dle platné legislativy, nařízení komise (ES) č. 2073/2005.

Chemické požadavky, v souladu s platnou legislativou, zejména s nařízením komise (ES) 1881/2006 a 853/2004 v platném znění.

 

Uživatel

Schváleno

17.3.2023 18:40:35

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený