Pasterovaná vaječná melanž P
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2021-05-18-0512
Číslo výrobku
2021-05-18-0512/1050
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - výrobky z vajec
Charakteristika výrobku
Pasterovaná vaječná směs bílku a žloutku s přídavkem kyseliny citrónové.
Společnost
OVUS-podnik živočišné výroby, spol. s r.o.
Těhul 169
Kvíc, 27401
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: Bag in Box 5kg, 10kg, 250kg, 1000kg, velikost: 1000 kg
Způsob distribuce výrobku
vlastními chlazenými vozidly
Složení
vaječná melanž
Přídatné látky
kyselina E330
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
575 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
9,2 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
2,5 g/100g
Sacharidy
1,3 g/100g
Z toho cukry
0,3 g/100g
Bílkoviny
12,5 g/100g
Sůl
0,3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva světle žlutá
Vůně a chuť
vaječná bez cizích pachů
Konzistence
tekutá
Nadstandardní parametry
Sušina min. 23% hm.
Výrobek neobsahuje žádné přídatné látky s vyjímkou kyseliny citrónové, která nemá v pekařském výrobku z melanže vyrobeném technologický účinek.
Vyrobeno v České republice , kompletní technologický postup proběhl v České republice.
Vejce pochází z produkce vajec kura domácího z farem v hospodářství registrovaném v ústřední evidenci zvířat.
Technologický postup
výtluk vajec, fitrace,
chlazení, míchání,
pasterace, homogenizace,
zchlazení na 4°C, skladování v tancích,
stáčení, plnění do obalů.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Mikrobiologické požadavky, Salmonella 0/25g , dle platné legislativy, nařízení komise (ES) č. 2073/2005.
Chemické požadavky, v souladu s platnou legislativou, zejména s nařízením komise (ES) 1881/2006 a 853/2004 v platném znění.
Uživatel
Schváleno
17.3.2023 18:40:35
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený