Cechovní normy

Tekutá vaječná melanž pasterovaná stabilizovaná

Číslo cechovní normy

2021-05-18-0512

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - výrobky z vajec

Zadavatel normy

Společnost

Českomoravská drůbežářská unie, z.s.
Počernická 272/896
Praha 10 - Malešice, 108 00
Česká republika

Navrhovatel normy

Společnost

Českomoravská drůbežářská unie, z.s.
Počernická 272/896
Praha 10 - Malešice, 108 00
Česká republika

Požadavky na složení

Povinné složky

Vejce minimálně 99,5 %.

Přípustné složky

E 330 - kyselina citronová

Nepřípustné složky

  • přídatné látky jiné než kyselina citrónová;
  • přidaná voda.

Technologický postup

1. výtluk vajec;
2. filtrace;
3. chlazení, míchání;
4. pasterace a homogenizace;
5. zchlazení na 4°C , skladování;
6. plnění do obalů.

Nadstandardní parametry

1. Sušina min. 22,4% hmotnostních.
2. Výrobek neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny citrónové, která nemá v pekařském výrobku z melanže vyrobeném technologický účinek.
3. Vyrobeno v České republice, kompletní technologický postup proběhl v České republice.
4. Vejce pochází z produkce vajec kura domácího z farem v hospodářství registrovaném v ústřední evidenci zvířat.

Rozhodčí metody

Stanovení sušiny a vody gravimetricky. V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.

Senzorické požadavky

Vzhled

vzhled: přirozený vaječný
barva: žlutá až oranžová

Vůně a chuť

chuť: typická vaječná bez cizích příchutí
vůně: vaječná bez cizích pachů

Konzistence

tekutá, vazká.

Uživatel

Schváleno

9.6.2021 09:48:57

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Platnost

Od

9.6.2021 09:48:57

Do

-

Výrobky v této normě

Tento výrobce nemá žádné zrušené výrobky.