Výrobky

Pasterovaná vaječná melanž P

Číslo cechovní normy

2021-05-18-0512

Číslo výrobku

2021-05-18-0512/2317

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - výrobky z vajec

Charakteristika výrobku

Pasterovaná vaječná směs bílku a žloutku s přídavkem kyseliny citrónové.

Společnost

ČESKÁ VEJCE CZ PLUS s.r.o.
Konecchlumského 1075
Jičín, 50601

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
ČESKÁ VEJCE CZ PLUS s.r.o., Chelčického 627, 413 01 Roudnice nad Labem

Definice balení

Balení

Typ: Bag in Box, velikost: 5 kg

Typ: Bag in Box, velikost: 10 kg

Typ: Bag in Box, velikost: 250 kg

Typ: Bag in Box, velikost: 1000 kg

Způsob distribuce výrobku

Vlastními chlazenými vozidly.

Složení

Vaječná melanž

Přídatné látky

Kyselina E330

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

575 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

9,2 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

2,5 g/100g

Sacharidy

1,3 g/100g

Z toho cukry

0,3 g/100g

Bílkoviny

12,5 g/100g

Sůl

0,3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva světle žlutá.

Vůně a chuť

Vaječná bez cizích pachů.

Konzistence

Tekutá.

Nadstandardní parametry

Sušina min. 23% hm. Výrobek neobsahuje žádné přídatné látky s vyjímkou kyseliny citrónové, která nemá v pekařském výrobku z melanže vyrobeném technologický účinek. Vyrobeno v České republice, kompletní technologický postup proběhl v České republice. Vejce pochází z produkce vajec kura domácího, z farem v hospodářství registrovaném v ústřední evidenci zvířat.

Technologický postup

Výtluk vajec, filtrace, chlazení, míchání, pasterace, homogenizace, zchlazení na 4°C, skladování v tancích, stáčení, plnění do obalů.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Mikrobiologické požadavky, Salmonella 0/25g, dle platné legislativy, nařízení komise (ES) č. 2073/2005. Chemické požadavky, v souladu s platnou legislativou, zejména s nařízením komise (ES) 1881/2006 a 853/2004 v platném znění.

Uživatel

Schváleno

12.9.2024 09:29:31

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený