Pasterovaná vaječná melanž P
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2021-05-18-0512
Číslo výrobku
2021-05-18-0512/2317
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - výrobky z vajec
Charakteristika výrobku
Pasterovaná vaječná směs bílku a žloutku s přídavkem kyseliny citrónové.
Společnost
ČESKÁ VEJCE CZ PLUS s.r.o.
Konecchlumského 1075
Jičín, 50601
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
ČESKÁ VEJCE CZ PLUS s.r.o., Chelčického 627, 413 01 Roudnice nad Labem
Definice balení
Balení
Typ: Bag in Box, velikost: 5 kg
Typ: Bag in Box, velikost: 10 kg
Typ: Bag in Box, velikost: 250 kg
Typ: Bag in Box, velikost: 1000 kg
Způsob distribuce výrobku
Vlastními chlazenými vozidly.
Složení
Vaječná melanž
Přídatné látky
Kyselina E330
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
575 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
9,2 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
2,5 g/100g
Sacharidy
1,3 g/100g
Z toho cukry
0,3 g/100g
Bílkoviny
12,5 g/100g
Sůl
0,3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva světle žlutá.
Vůně a chuť
Vaječná bez cizích pachů.
Konzistence
Tekutá.
Nadstandardní parametry
Sušina min. 23% hm. Výrobek neobsahuje žádné přídatné látky s vyjímkou kyseliny citrónové, která nemá v pekařském výrobku z melanže vyrobeném technologický účinek. Vyrobeno v České republice, kompletní technologický postup proběhl v České republice. Vejce pochází z produkce vajec kura domácího, z farem v hospodářství registrovaném v ústřední evidenci zvířat.
Technologický postup
Výtluk vajec, filtrace, chlazení, míchání, pasterace, homogenizace, zchlazení na 4°C, skladování v tancích, stáčení, plnění do obalů.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Mikrobiologické požadavky, Salmonella 0/25g, dle platné legislativy, nařízení komise (ES) č. 2073/2005. Chemické požadavky, v souladu s platnou legislativou, zejména s nařízením komise (ES) 1881/2006 a 853/2004 v platném znění.
Uživatel
Schváleno
12.9.2024 09:29:31
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený