Výrobky

Pasterovaná vaječná melanž

Číslo cechovní normy

2021-05-18-0513

Číslo výrobku

2021-05-18-0513/1051

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - výrobky z vajec

Charakteristika výrobku

Pasterovaná vaječná směs žloutku a bílku v přirozeném poměru. Bez přídatných látek.

Společnost

OVUS-podnik živočišné výroby, spol. s r.o.
Těhul 169
Kvíc, 27401
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: Bag in Box 5kg, 10kg, 250kg, 1000kg, velikost: 1000 kg

Způsob distribuce výrobku

vlastními chlazenými vozidly

Složení

Směs bílku a žloutku ze slepičích vajec.

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

575 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

9,2 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

2,5 g/100g

Sacharidy

1,3 g/100g

Z toho cukry

0,5 g/100g

Bílkoviny

12,5 g/100g

Sůl

0,3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva žlutá až oranžová

Vůně a chuť

vaječná bez cizích pachů

Konzistence

tekutá

Nadstandardní parametry

Sušina min. 21,5% hm.

Výrobek neobsahuje žádné přídatné látky.

Vyrobeno v České republice, kompletní technologický postup.

Vejce pochází z produkce vajec kura domácího z farem v hospodářství registrovaném v ústřední evidenci zvířat.

Technologický postup

výtluk vajec, filtrace,

chlazení, míchání,

pasterace a homogenizace,

zchlazení na 4°C , skladování v tancích,

stáčení, plnění do obalů

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Mikrobiologické požadavky, Salmonella 0/25g , dle platné legislativy, nařízení komise (ES) č. 2073/2005.

Chemické požadavky, v souladu s platnou legislativou, zejména s nařízením komise (ES) 1881/2006 a 853/2004 v platném znění.

 

 

Uživatel

Schváleno

17.3.2023 18:40:26

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený