Jihočeské tradiční pomazánkové česnek a jarní cibulka 150 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-07-18-0308
Číslo výrobku
2017-07-18-0308/0919
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tradiční pomazánkové
Charakteristika výrobku
Tradiční pomazánkové s česnekem a jarní cibulkou se vyrábí ze zakysané smetany obohacené sušeným mlékem (sušeným podmáslím), bramborovým škrobem, ochucené sušeným česnekem a sušenou cibulkou.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803442938
Balení
Typ: plastový kelímek s platovým víčkem, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
smetana
sušené mléko
sušené podmáslí
bramborový škrob
sušený česnek
1.3 %
jedlá sůl
sušená cibule
0.2 %
smetanová kultura
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1320 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
31 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
20 g/100g
Sacharidy
6,2 g/100g
Z toho cukry
5,4 g/100g
Bílkoviny
4 g/100g
Sůl
0,8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva: přirozeně bílá až krémově žlutá, s kousky sušené cibulky a česneku v celé hmotě.
Vůně a chuť
Čistá, smetanová, jemně nakyslá, mírně slaná, s chutí cibulky a česneku.
Konzistence
Stejnorodá, roztíratelná, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu.
Nadstandardní parametry
Unikátní technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodní fáze do mléčného tuku, což znamená zmáselnění smetany.
Neobsahuje konzervanty, želatinu, emulgátory na rozdíl od jiných mléčných, směsných a tukových výrobků se srovnatelně nízkým tukem.
Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou.
Technologický postup
Příprava směsi smetany a sušených surovin ( pasterace, homogenizace) → přídavek smetanové kultury→ fermentace → přídavek škrobu, soli a sušené cibule a česneku → termizace → homogenizace → plnění do obalů → vychlazení → skladování před expedicí.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku min. 31 %.
Obsah sušiny min. 42 %.
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 10:10:31
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Zrušený
Historie
Jihočeské tradiční pomazánkové česnek a jarní cibulka 150 g (7.2.2022 14:31:41)
Jihočeské tradiční pomazánkové česnek a jarní cibulka 150 g (3.2.2022 11:48:29)
Jihočeské tradiční pomazánkové česnek a jarní cibulka 150 g (3.4.2018 10:55:07)