Jihočeský tvaroh tučný 250 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2022-07-13-0539
Číslo výrobku
2016-09-06-0148/0695
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tvaroh - tučný
Charakteristika výrobku
tučný tvaroh
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803615141
Balení
Typ: plastový kelímek uzavřený hliníkovým víčkem, velikost: 250 g
Způsob distribuce výrobku
prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce
Složení
tvaroh
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
532 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
9,0 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
5,9 g/100g
Sacharidy
3,2 g/100g
Z toho cukry
3,2 g/100g
Bílkoviny
8,5 g/100g
Sůl
0,09 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva bílá až smetanová
Vůně a chuť
chuť a vůně: jemně mléčně kyselá, bez cizích příchutí a pachů
Konzistence
jemná, krémovitá, hladká; přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka; mírné uvolnění syrovátky není na závadu
Nadstandardní parametry
Mléko na výrobu tvarohu je vyrobeno ze syrového mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.
Vyrobeno v ČR.
Odpovídá definici " Česká potravina".
Technologický postup
Příprava mléka ( pasterace) → přídavek kultury a syřidla → srážení → oddělení sraženiny a syrovátky odstředivkovým procesem → standardizace tvarohu smetanou → plnění do obalů→ vychlazení → skladování před expedicí
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku v sušině min. 38 %
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 10:09:05
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Zrušený