Výrobky

Jihočeský tvaroh tučný 250 g

Číslo cechovní normy

2022-07-13-0539

Číslo výrobku

2016-09-06-0148/0695

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tvaroh - tučný

Charakteristika výrobku

tučný tvaroh

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8593803615141

Balení

Typ: plastový kelímek uzavřený hliníkovým víčkem, velikost: 250 g

Způsob distribuce výrobku

prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce

Složení

tvaroh

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

532 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

9,0 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

5,9 g/100g

Sacharidy

3,2 g/100g

Z toho cukry

3,2 g/100g

Bílkoviny

8,5 g/100g

Sůl

0,09 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva bílá až smetanová

Vůně a chuť

chuť a vůně: jemně mléčně kyselá, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

jemná, krémovitá, hladká; přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka; mírné uvolnění syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

Mléko na  výrobu tvarohu je vyrobeno ze syrového mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.

Vyrobeno v ČR.

Odpovídá definici " Česká potravina".

Technologický postup

Příprava mléka ( pasterace) → přídavek kultury a syřidla → srážení → oddělení sraženiny a syrovátky odstředivkovým procesem → standardizace tvarohu smetanou → plnění do obalů→ vychlazení → skladování před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku v sušině min. 38 %

Uživatel

Schváleno

27.4.2023 10:09:05

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Klasa

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Zrušený

Historie

Jihočeský tvaroh tučný 250 g (12.11.2017 13:23:25)