Výrobky

Anglická slanina

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0338

Číslo výrobku

2017-08-22-0338/0675

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Společnost

Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
Lom, 435 11
Česká republika

Definice balení

EAN

290040

Balení

Typ: vakuovaný sáček, velikost: 2 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

85 %

jedlá sůl

dextróza

extrakt z kvasnic

extrakty koření

sušený glukózový sirup

bylinkový extrakt

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 1442: Hydroxypropylškrobový difosforečnan (Zahušťovadlo, stabilizátor)

E 451 - Trifosforečnany

E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)

E 415 - Xanthan

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

E 150d - Amoniak-sulfitový karamel

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

1197 1

Senzorické požadavky

Vzhled

Kusy obdélníkového tvaru,mahagonové až černé barvy, na řezu narůžovělé barvy,

Vůně a chuť

s příjemnou chutí po použitém mase a koření

Technologický postup

Z předem vybraných částí libového vepřového boku min. 80% libovosti vytvoříme jednotlivé porce anglické slaniny. Takto připravenou slaninu nastříkáme na nastřikovačce na požadovanou hmotnost dle normy, vložíme do masírky a masírujeme příslušným programem. Po masírování vyjmeme a jednotlivé porce obarvíme barvivem (kuler), zavěsíme na udírenský vozík a tepelně opracujeme příslušným programem tak, aby teplota v jádře dosáhla 70°C po dobu 10 minut. Poté necháme vychladit na požadovanou teplotu,zabalíme a expedujeme.

Procesní stav

Zrušený