Anglická slanina
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0338
Číslo výrobku
2017-08-22-0338/0675
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Společnost
Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
Lom, 435 11
Česká republika
Definice balení
EAN
290040
Balení
Typ: vakuovaný sáček, velikost: 2 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
85 %
jedlá sůl
dextróza
extrakt z kvasnic
extrakty koření
sušený glukózový sirup
bylinkový extrakt
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 1442: Hydroxypropylškrobový difosforečnan (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 451 - Trifosforečnany
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
E 415 - Xanthan
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 150d - Amoniak-sulfitový karamel
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
1197 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Kusy obdélníkového tvaru,mahagonové až černé barvy, na řezu narůžovělé barvy,
Vůně a chuť
s příjemnou chutí po použitém mase a koření
Technologický postup
Z předem vybraných částí libového vepřového boku min. 80% libovosti vytvoříme jednotlivé porce anglické slaniny. Takto připravenou slaninu nastříkáme na nastřikovačce na požadovanou hmotnost dle normy, vložíme do masírky a masírujeme příslušným programem. Po masírování vyjmeme a jednotlivé porce obarvíme barvivem (kuler), zavěsíme na udírenský vozík a tepelně opracujeme příslušným programem tak, aby teplota v jádře dosáhla 70°C po dobu 10 minut. Poté necháme vychladit na požadovanou teplotu,zabalíme a expedujeme.
Procesní stav
Zrušený