Tylžský sýr archivní – bochník cca 2,8 kg
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0038
Číslo výrobku
2015-12-22-0038/0666
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - extra tvrdý (ke strouhání)
Charakteristika výrobku
Tylžský sýr archivní – bochník cca 2,8 kg - extra tvrdý sýr.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
297518
Balení
Typ: sýrový bochík s ochraným nátěrem na povrchu, velikost: 3 kg
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1581 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: ochranný nátěr na povrchu sýra obsahuje konzervant natamycin - kůra sýra není určena ke konzumaci.
Barva: plastový povrch sýru žluté barvy, na řezu jemně žlutá.
Vůně a chuť
Čistě mléčně nakyslá, příjemně pikantní chuť, typická pro vyšší zralost sýra.
Konzistence
Vláčná, na řezu přítomnost malých kaveren.
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“.
Minimální doba zrání 6 měsíce při řízených podmínkách.
- Vyrobeno v České republice.
- Odpovídá definici "česká potravina".
Technologický postup
Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → lisování → solení → zrání → aplikace ochranného plastového nátěru na povrch → balení → expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku v sušině min. 48 %.
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 10:00:46
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Zrušený
Obrázky
Historie
Tylžský sýr archivní – bochník cca 2,8 kg (29.4.2022 13:24:05)
Tylžský sýr archivní – bochník cca 2,8 kg (23.10.2017 12:35:55)