Romadur Klášterní sýr 125 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2020-06-12-0475
Číslo výrobku
2015-12-22-0034/0693
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - zrající pod mazem
Charakteristika výrobku
Romadur Klášterní sýr 125 g - sýr zrající pod mazem.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803313252
Balení
Typ: hliníková folie polepená papírem, velikost: 125 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1456 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: sýr kulatého tvaru.
Barva: na řezu smetanově až sýrově žlutá povrch se žlutým až žlutooranžovým mazem.
Vůně a chuť
Mléčně nakyslá, příjemně slaná, až ostře pikantní, vůně charakteristická po kulturách.
Konzistence
Jemná, měkká až výrazně měkká podle stupně zralosti.
Výskyt dírek nebo trhlinek v sýrové hmotě.
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“
Vyrobeno v České republice;
Odpovídá definici " česká potravina".
Bez konzertvantů.
Technologický postup
Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení → zrání při řízených podmínkách s aplikací mazové kultury na povrch sýra → balení do spotřebitelských obalů → expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku 31 %.
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 09:59:54
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Zrušený