Jihočeský tvaroh & jogurt jahoda 135 g
Číslo cechovní normy
2016-09-06-0177
Číslo výrobku
2016-09-06-0177/0925
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tvaroh - tvarohové kerémy a dezerty
Charakteristika výrobku
Tvaroh & jogurt jahoda je vyráběn z tvarohu, jogurtu a jahodové složky. Je určen k přímé spotřebě.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803623467
Balení
Typ: Kelímek pp s papírovým přebalem/ ALU víčko, velikost: 135 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
tvaroh
46
jogurt s bifidokulturou 10 na 6
39 %
jahodová složka
15 %
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
392 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
1,3 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,9 g/100g
Sacharidy
13 g/100g
Z toho cukry
12 g/100g
Bílkoviny
7,2 g/100g
Sůl
0,09 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva stejnorodá, na dně kelímku jahodová složka s kousky jahod, mírné vzlínání zabarvení jahodové složky do bílé hmoty nad ní není na závadu.
Vůně a chuť
Čistá, jemně mléčně nakyslá, s chutí po jahodě.
Konzistence
Krémovitá, polotuhá, přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka,
mírné uvolnění syrovátky není na závadu.
Nadstandardní parametry
- surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko;
- bez tepelného ošetření finálního produktu.
- neobsahuje náhradní sladidla
- obsahuje výhradně přírodní aromata
- neobsahuje konzervační látky
- použit jogurt s bifidokulturou
Technologický postup
Míchání tvarohu s jogurtem s předdávkovanou ochucující složkou → plnění do spotřebitelských obalů → vychlazení → expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku min. 1 %.
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 09:55:05
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - Garantováno Potravinářskou komorou
Procesní stav
Zrušený