Jihočeská zakysaná lehká 8 % - kysaný mléčný výrobek
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-06-21-0302
Číslo výrobku
2016-09-06-0128/0628
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - kysané mléko nebo smetanový zákys
Charakteristika výrobku
kysaný mléčný výrobek ( mléko 8 %)
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803141305
Balení
Typ: plastový kelímek, velikost: 180 g
Způsob distribuce výrobku
prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce
Složení
mléko
smetanová kultura
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
479 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
bílá až smetanově bílá
Vůně a chuť
jemně mléčně kyselá, bez cizích příchutí a pachů
Konzistence
jemně krémovitá, hladká přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka, mírné uvolnění syrovátky není na závadu
Nadstandardní parametry
- surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko;
- bez tepelného ošetření finálního produktu;
- mléčná složka neobsahuje žádné přídatné látky, škroby, želatinu ani přidané mléčné bílkoviny;
- požadované konzistence je dosaženo výhradně pomocí speciální smetanové kultury
- vyrobeno v ČR
- odpovídá definici Česká potravina
Technologický postup
Příprava mléka ( pasterace a vychlazení před fermentací) → přídavek smetanové kultury→fermentace v řízených podmínkách→úprava konzistence homogenizací→plnění do obalů→skladování před expedicí
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 09:52:00
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Zrušený
Historie
Jihočeská zakysaná lehká 8 % - kysaný mléčný výrobek (2.10.2017 05:15:54)